• Milan Šnjarić novi predsjednik HSP-a Daruvar


   daruvar hsp

   

  Hrvatska stranka prava (HSP) Bjelovarsko-bilogorske županije održala je dana 05.09.2014.godine Izborni zbor HSP-a za grad Daruvar. Zbor  je održan u prostoru Gradske galerije sa početkom u 18,oo sati. Uz nazočnost stranačkih dužnosnika HSP-a, a pod predsjedanjem člana Predsjedništva HSP Zvonka Mlakića izabrano je novo vodstvo Stranke za grad Daruvar na mandat od četiri godine.

  daruvar hsp 1

  Zboru su nazočili predsjednik podružnice HSP Nova Rača Tihomir Grdinić, predsjednik podružnice HSP Končanica Milouš Koč , predsjednik podružnice HSP Veliki Grđevac Valentin Pavlović, povjerenik podružnice HSP Bjelovar Josip Rihtarić , vijećnik HSP-a u Općinskom vijeću Veliki Grđevac Marijan Tkaličanac i član Predsjedništva HSP-a i povjerenik Bjelovarsko-bilogorske županije Zvonko Mlakić.

  Za predsjednika podružnice HSP Daruvar izabran je Milan Šnjarić. Predsjednik kao i svi drugi dužnosnici izabrani su jednoglasno. Za dopredsjednike izabrani su Esma Gvožđar i Vlado Mulac, za tajnika Ivica Krisla, a za rizničara Lidija Otto.  U  Nadzorni odbor izabrani su Cvitko Lučić za predsjednika, a za članove Miroslava Valečić i Alfonz Tutić.

  Novoizabrani predsjednik podružnice Milan Šnjarić zahvalio se je na izboru te je u svom izlaganju  predstavio budući program i plan aktivnosti podružnice.

  Zvonko Mlakić, član Predsjedništva HSP čestitao je izabranim dužnosnicima te je prezentirao aktivnosti HSP-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županije i prisutnima iznio plan i smjernice daljnjeg rada . Isto tako prisutne je izvijesti o ustrojstvu Povjerenstva HSP-a za selo i poljoprivredu koji je svoju prvu sjednicu održao 24.08.2014. godine u Općini Nova Rača.

  Tihomir Grdinić, član povjerenstva HSP-a za selo i poljoprivredu prisutnim članovima ukratko je prezentirao rad povjerenstva. Rekao je „da mi u HSP-u smatramo da takovo ponašanje mjerodavnih prema hrvatskom selu i seljaku jako štetno,  brigom za hrvatsko selo i seljaka štite se temeljni nacionalni interesi RH. Ostankom ljudi na selu čuva se hrvatski nacionalni prostor koji bez stanovništva polako to prestaje biti.“

  Zatražio je hitno donošenje programa nacinalne poljoprivredne strategije, s jasnim ciljevima.

   

  HSP podružnica Daruvar

  Milan Šnjarić ,predsjednik