• Održan Izborni zbor HSP-a za grad Bjelovar


  Izborni zbor - HSP Bjelovar

  Dana 25.2.2013. u prostorijama “Udruga grada Bjelovara” održan je Izborni zbor HSP-a za grad Bjelovar. Zbor je sazvao i vodio Zvonko Mlakić, povjerenik HSP-a Bjelovarsko-bilogorske županije. Na samom početku svim okupljenim članovima uputio je čestitku povodom 23. godišnjice obnove rada Hrvatske stranke prava.

  Izborni zbor - HSP BjelovarUvodnim govorom okupljenim članovima obratio se Vladimir Ferenčak, povjerenik HSP podružnice Bjelovar koji je istaknuo da je i ovaj Zbor pokazatelj činjenice da je HSP u gradu Bjelovaru dobro organiziran, te posebno pohvalio rad  3 vijećnika HSP-a u Gradskom vijeću grada Bjelovara. Pozvao je sve okupljene da se maksimalno uključe u rad Stranke te predložio da se u izbornom postupku predlože mladi i kvalitetni ljudi, koji bi u sljedećem četverogodišnjem periodu bili ti koji bi svojim radom i dijelovanjem zastupali  HSP u Bjelovaru. Isto tako izvijestio je okupljene da je Podružnica HSP-a započela postupak osnivanja ogranaka HSP-a u svim mjesnim odborima. Za primjer je naveo nedavno osnovan ogranak HSP-a Plavnice Gornje te naglasio da su započete pripreme u drugim mjesnim odborima za osnivanje ogranaka HSP-a.

  Zbor su pozdravili vijećnici HSP-a u gradskom vijeću te su podnijeli izvješće o svom radu. Ukazali su na probleme u Gradu te istaknuli da je nužno što kvalitetnije se pripremiti za predstojeće lokalne izbore i pokušati promjeniti stanje u gradu Bjelovaru.

  Za predsjednicu podružnice HSP-a Bjelovar izabrana je Branka Kolak, a za dopredsjednike Pero Bradvica i Željko Gašparac. Tajnik Podružnice će biti Petar Gorša, rizničar Josip Rihtarić, a ostali članovi Izvršnog odbora Podružnice su: Marija Radoš,Vladimir Ferenčak, Kruno Rajić i Gabrijela Rihtarić.

   U Nadzorni odbor Podružnice izabrani su Stipan Gojević, Ivica Demović i Dražen Tominac

  Na kraju Zbora dogovoren je plan rada i aktivnosti HSP-a podružnice Bjelovar te je donesena odluka da HSP grada Bjelovara na lokalne izbore izlazi samostalno. Nakon toga proveden je postupak upisa novih članova u HSP te se nastavilo s pripremama za predstojeće lokalne izbore. 

   

  Hrvatska stranka prava
  Bjelovarsko–bilogorska županija
  Zvonko Mlakić, povjerenik