• Priopćenje HSP-a Bjelovarsko-bilogorske županije


  Sporazum hrvatske i slovenske Vlade kojim će se rješenje pitanja Ljubljanske banke pronaći u okviru sukcesije, imat će teške posljedice i za mnoge građane naše Županije.

  Naime, u anketi koju je provela istraživačko-analitička agencija MediaNet 2006. godine na pitanje: “Jeste li Vi osobno ili netko od članova Vaše obitelji imali ili imate štednju u Ljubljanskoj banci?”, 33,3% ispitanika iz Bjelovarsko-bilogorske županije odgovorilo je potvrdno.

  Na pitanje: “Da li bi povjerili svoju ušteđevinu Novoj ljubljanskoj banci ili njenom suvlasniku ako se prije toga ne riješi dug Ljubljanske banke hrvatskim štedišama?”, 91,7% ispitanika iz naše Županije odgovorilo je negativno.

  Cilj ankete, koja je objavljena na stranicama HNB-a, bio je utvrditi stajališta hrvatskih građana u pogledu eventualnog ulaska Nove Ljubljanske banke ili njenog suvlasnika na hrvatsko bankovno tržište prije razrješenja neisplaćenog duga štedišama Ljubljanske banke. Ispitivanja su rađena po županijama.

  Navedenim sporazumom velik će broj hrvatskih građana skupo platiti uliznički, podanički i izdajnički ulazak u EU. Velika je vjerojatnost da će i 33,3% štediša s područja naše Županije ostati bez ušteđevine.

  Detalje spomenutog istraživanja potražite ovdje:

  http://www.hnb.hr/priopc/2006/hrv/h-priopc-03312006.pdf

  Kontakt osoba:

  Branka Kolak, predsjednica podružnice HSP-a Bjelovar

   

  Hrvatska stranka prava
  Bjelovarsko-bilogorska županija
  Zvonko Mlakić, povjerenik