• Bliže ljudima putem Hrvatske televizije – V. izborna jedinica


    Bliže ljudima i putem televizije moglo bi se opisati današnje gostovanje dr. Mirka Duspare u HTV – ovoj emisiji “Sučeljavanje”. Na najbolji je način predstavio V. izbornu jedinicu, sve njezine probleme, ali i potencijale.

    Izlažući program stranke iznio je pet ključnih točaka: NE u EU, jer mislimo da Hrvatska nije spremna ući ni u kakvu složenu zajednicu bez provedbe strukturne reforme hrvatskog društva, za državotvornu zaštitu Domovinskog rata jer vidimo što se događa s našim braniteljima, treća točka je strategija vlastitog gospodarskog razvoja, četvrta je jedinstvena politika zaštite svih Hrvata, a peta, ali možda i najvažnija je sveobuhvatna reforma pravosuđa, obrazovanja i zdravstva. U odgovorima na pitanja te u replikama istaknuo je da je stranka protiv pobačaja, ali za spolnu edukaciju i preventivu.Također su za ukidanje Ureda bivšeg predsjednika Republike Hrvatske te protiv poreza na imovinu, a za porez na dobit. Dotaknuvši se Slavonije rekao je da Slavonija propada radi neravnomjernog ulaganja te je sad postala najsiromašnija, a nekad je bila najbogatija regija.

    Istaknuvši da je i danas poslao dopis predsjedniku države vezan uz zagađenje zraka u Slavonskom Brodu, pokazao je da unatoč predizbornoj kampanji ne zaboravlja brinuti za svoj grad i sugrađane. To je još jedan od dokaza da je dr. Mirko Duspara najbolji čovjek za predstavljanje V. izborne jedinice i njene tri slavonske županije u Hrvatskom Saboru.