• HSP Slavonski brod: Zajednički korak naprijed.


  HSP Slavonski Brod
  Svi mi moramo biti svjesni da od Slavonskog Broda ne možemo očekivati više nego što sami pridonesemo njegovom razvoju, da bi plodove naših izbora i odluka mogla uživati naša djeca.
  Posljednjih dana brodska akademska zajednica vrlo je aktivna, ali ne zbog održavanja znanstvenoga skupa, nego zbog sukoba stavova u postupku osnivanja brodskog Sveučilišta. Brodska javnost i mladost pažljivo prati događanja i zabrinuto razmišlja o svojoj budućnosti.

  U vremenu kad život u Hrvatskoj svakim danom postaje sve teži, kad se mladi pitaju kojim putem sutra krenuti, kad hrvatska mladost odlazi van granica Lijepe naše, svjedoci smo sukoba oko pitanja koje bi nas sve trebalo ujediniti, a naš grad unaprijediti.

  Razvoj jedne sredine obilježen je, između ostalog, razvojem obrazovnih institucija i povećanjem stupnja obrazovanja njezinih žitelja. Osnivanje sveučilišta nije samo pitanje poboljšanju uvjeta školovanje, nego pitanje ekonomskog razvoja i socijalne politike grada Slavonskog Broda. Pokretanjem ovakvog projekta mladi Broda bi dobili više mogućnosti obrazovanja u svojoj lokalnoj zajednici, a sutra i bolje poslove, što je budućnost koju svi želimo svojoj djeci.

  Smatramo da članovi akademske zajednice grada Slavonskoga Broda, sve političke stranke i gradske inicijative moraju zauzeti jedinstveni stav oko budućnosti naše djece, a svoje osobne ili političke ciljeve ostaviti po strani. HSP podržava svaki korak naprijed koji poboljšava budućnost naše djece i služi razvoju našeg Grada.

  Svjesni smo da udruživanje i organizacija rada budućeg sveučilišta se mora krajnje pažljivo i stručno provesti, kako kasnije projekt ne bi imao ozbiljnih problema. Udruživanje fakulteta i veleučilišta je jedini korak naprijed, ali uz precizno definirane uloge i odgovornosti, kako svaka od članica sveučilišta sutra ne bi zbog udruživanja imala usporen profesionalni i znanstveni razvoj nastavnog kadra. Ovom projektu i planu rada mora se pristupiti stručno i iskoristiti povoljne prilike koje se pružaju iz Ministarstva odgoja i obrazovanja kao podrška osnivanju.

  Zbog svega navedenog Hrvatska stranka prava podržava projekt osnivanja Sveučilišta u gradu Slavonskom Brodu. Pozivamo sve uključene strane da učine korak naprijed zajedno, zbog budućnosti naše djece i njihovog boljeg života sutra u našem gradu.

  Hrvatska stranka prava
  Brodsko-posavska županija