• Je li obećana pomoć bila samo „reda radi“?


  HSP Brodsko-posavske županije

  Hrvatska stranka prava Brodsko-posavske županije izražava svoje nezadovoljstvo izostavljanjem financiranja sjetve u našoj županiji iz Odluke Vlade RH o financiranju ponovljene sjetve 2014. g. na poljoprivrednim područjima zahvaćenim elementarnom nepogodom uzrokovanom padalinama i poplavom.

  Naime, nakon što je kiša poplavila poljoprivredna područja, nakon što je zbog prijetnje izlijevanja rijeke Save ugroženo stanovništvo gradova Slavonskog Broda i Nove Gradiške, te naših općina od Oprisavaca do Okučana, nakon što tjedan dana izvanredne mjere obrane od poplave nisu dopustile djeci odlazak u osnovne i srednje škole i ,na kraju, nakon parade premijera i ministara, Brodsko-posavskoj županiji jedno VELIKO NIŠTA!

  Naš narod pomalo otupljen od svih kušnji kroz koje prolazi svaki dan i umorni od upornog plivanja u mulju i smradu svakodnevice, nema više ni snage, a niti volje, barem povikati na sve one koji se slikaju u zabrinutim pozama u jutarnjim satima, da bi već navečer zaboravili i gdje su bili i što su obećali.

  Kakva je to vlast koja u kriznim momentima odluči tražiti pomoć reda radi, a svojim građanima obeća danas jedno, a sutra nas jednostavnim izostavljanjem u Odluci prekriži i zaboravi? Je li i ta obećana pomoć bila reda radi?

  Sagledavajući nastalu situaciju, ostaje nam samo saznanje kako se istinitom pokazuje teza po kojoj se vlasti i njihovim obećanjima ne može vjerovati. To nije političko mišljenje njihovih neistomišljenika, to je činjenica koju oni sami pokazuju i dokazuju.

  Danas jedinu nadu možemo imati u svoj vlastiti narod, u ljude koji pokazuju srce za svakog ožalošćenog i unesrećenog u ovoj poplavi. To je snaga koja sve pokreće i sve mijenja, ali tek onda kada postane sebe svjesna.

  Osvijesti i posvjesti se, moj narode!

  Bog i Hrvati!

  Hrvatska stranka prava
  Brodsko-posavske županije