• Ružu Tomašić napuštaju članovi zbog suradnje s HDZ-om


    Danas je Slavonskim Brodom, a ponajviše općinom Sibinj kao potres odjeknula vijest o odlascima iz HSP-a Ante Starčević.

    Današnja događanja definitivno ne idu u prilog HSP-u Ante Starčević jer samo dva dana pred izbore došlo je do velikog potresa. Nezadovoljni članovi danas su medijima priznali kako su bili prevareni idejom o novom HSP-u, te izrazili želju za povratkom u HSP. Naravno spremno ih je dočekao predsjednik Glavnog stana HSP-a i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara koji je izjavio kako do raskola prije godinu dana nije ni trebalo doći, te da je današnji primjer upravo ono do čega treba i doći – do ujedinjenja pravaš pod HSP-om, ali i ostalih desnih, domoljubnih opcija.

    Dojučerašnji članovi HSP Ante Starčević (Ruža Tomašić) izjavili su kako se vraćaju u HSP jer im je dosta vrijeđanja i manipuliranja kojima su bili izloženi u HSP Ante Starčević.

    Svojoj sada već bivšoj stranci zamjeraju i činjenice kako se stranka personalizirala te kako samo jedna osoba u stranci ima moć i da može raditi što hoće, i da se tu ništa ne može. Najveću zamjerku stranci Ruže Tomašić nalaze u suradnji sa HDZ-om, za što ih upravo HSP najčešće i optužuje.

    Podsjetimo ,upravo je HSP Ante Starčević održao kvorum na Skupštini Brodsko – posavske županije kada je HDZ-ovac Sočković pritvoren. Nakon što je sva oporba izišla iz vijećnice i na taj način onemogućila kvorum pa samim time i daljnje održavanje sjednice, vijećnici HSP-a Ante Starčević, predvođeni županijskim predsjednikom stranke Tomislavom Vlajnićem, vratili su se u vijećnicu i HDZ-u omogućili nastavak sjednice. Upravo takav način suradnje sa HDZ-om dojučerašnji „starčevičanci“ zamjeraju Ruži Tomašić. Na kraju svojih izjava jasno su poručili svojoj bivšoj stranci, a samim time i Ruži Tomašić kao predsjednici – „izvolite, surađujte sa HDZ-om, a mi se vraćamo u Hrvatsku stranku prava“