• Drekavci, dreknite, konačno, pozitivno za brođane!


  brod plin

  Pitam se gdje su nadobudni „političari” ovoga grada koji obnašaju Izvršnu i Predstavničku vlast u Slavonskom Brodu sada kada građani šokirani gledaju u svoje račune koje su dobili za grijanje za 12.mjesec?

  Prvo, ćete reći, pa gdje sam ja i stranka koju predstavljam, HSP?. No, znate kako mi nismo niti u Izvršnoj niti u Predstavničkoj vlasti ovoga grada. Netko će reći na žalost, netko će reći na sreću (svatko ima pravo na svoje mišljenje-ili bi barem tako trebalo biti), ali bez obzira na Vaše mišljenje, ostaje činjenica kako HSP ne sudjelujući u vlasti Grada, službeno ne može pomoći građanima u ovoj situaciji s Brod-plinom.

  Međutim, postoje tu druge stranke i oni nezavisni, koji su očigledno, zavisniji nego što i sami pretpostavljaju. Postoje ili bi barem trebali postojati članovi SDP i doktorsko-nezavisni koji imaju svoje predstavnike u gradonačelniku, dogradonačelnicima, predsjedniku Gradskog Vijeća i gradskim vijećnicima, a koji su , vjerujem, također dobili ogromne račune za grijanje i koji mogu barem svoga vladajućeg zamoliti da nešto poduzme. Zar je moguće da su se toliko zaokupili sobom i razmišljanjima koliko su desni nezavisni postali koalicijski lijevi ili koliko je lijevi SDP postao koalicijski desni, da od silnih lijevo-desno koraka, ne stignu misliti o stvarnom životu i svakodnevnoj realnosti?

  Ti drekavci koji su se znali busati u prsa kada je trebalo obraniti isplativost gradskih bazena, koji su glumili Robin Hooda modernih vremena kada se borilo za imovinu(koja je, usput rečeno, materijalno i bez duše), sada kad se treba zauzeti za čovjeka od krvi i mesa, sada šute.
  Zašto su utihnuli oni koji su znali glasno iskazivati nezadovoljstvo na tiskovnim konferencijama i nisu se slagali u Gradskoj Vijećnici? Zašto sada šute kad su im sugrađani izbezumljeni?
  Građani Slavonskog Broda očajno pokušavaju sami sebi opravdati visinu novaca koju trebaju izdvojiti za grijanje, već uplašeno strepe za iduće račune i potpuno nezaštićeni, čekaju nove izbore na kojima će anestezirali glasati za stare, glasne i „suosjećajne” vođe.

  HSP nema financijska sredstva kojima bi platili detaljne analize stanja u Brod-plinu, niti ima mogućnost uvida u njihovo poslovanje.

  Ali postoje stranke i udruge koje se hvale svojom ljudskom, financijskom i svakom drugom snagom i moći. Postoje oni koji za vrijeme izbora bilo koje vrste okupiraju radijske emisije, plate pojavljivanje u udarnim terminima na svim televizijama, deru se i galame o borbi za pravdu i pravicu, a danas kada drže Izvršnu ili Predstavničku vlast u svojim rukama i imaju sva sredstva na raspolaganju da pomognu i šokcu i ličaninu i bosancu ( jer ih vole tako raščlanjivati, a zapravo, smo svi samo jadni brođani) kojima treba pravna i konkretna pomoć u surovom preživljavanju još surovije današnjice, šute, klimaju glavama i sakrivaju se od javnosti.

  Vladajući u Gradu mogu utvrditi stvarno stanje u Brod-plinu, pa ako treba mogu i provesti mjere kojima će pomoći našim najugroženijim sugrađanima (uostalom, zar nemamo u Izvršnoj vlasti osobu koja voli misliti i pričati o sebi kao o visoko socijalno osjetljivoj ličnosti?).
  Divno je kupati se u novim bazenima, još je divnije kupovati mrkvicu i peršin na visoko prozračnoj tržnici. Na žalost, u toj ljepoti uživaju visoko imućni pojedinci. Treba li njihovu uživanciju financirati sugrađanin s prosječnim ili ispodprosječnim primanjima?

  Zašto sada kada možete pomoći svojim sugrađanima, svu svoju energiju trošite za opravdavanje ovakvih ogromnih nameta i računa? Zašto svoju dreku ne okrenete u pozitivu i pomognete sirotinji koja nema 20.000,00-tak tisuća kuna primanja, koja ne vozi bjesne aute na gradski proračun i koji skupljajući plaću, naknadu s biroa ili socijalnu pomoć umjesto uz tople radijatore dane provode umotani u deke,a svejedno, znaju da će dobiti ogromne račune?
  HSP je otvoren za svaki oblik pozitivnog razgovora, temeljenim na argumentima, ne na dernjavi i divljanju, a Vi koji ste na galami dobivali izbore i ako ne znate drugačije osim bukom i galamom komunicirati, Vi drekavci, koji ste post izborno utihnuli, javite se i dreknite, konačno, pozitivno za brođane!!! (ili to više ne želite, barem ne do novih izbora)

  Dalibor Damičević
  Predsjednik ŽV HSP-a BPŽ