• HSP Korčula o projektima u gradu na radnom sastanku s gradonačelnikom.


  hsp korčula grb

  U srijedu 13.04. 2016 u 9 sati predstavnici Podružnice HSP Korčula bili su na radnom sastanku kod gradonačelnika Korčule Andije Fabrisa. Tema je bila problematika Grada Korčule. Zajedno su obrađene 24 teme.
  Iznijeli smo svoj stav o problematici, dali neke prijedloge i sugestije kako bi se neki problemi mogli riješiti. Gradonačelnik je dao vrlo precizne i opširne odgovore na sva pitanja.

  Teme koje smo zajedno obradili su sljedeće: prostor restorana Liburna (iza sezone se rade iskopi i grad ide u vanjsku sanaciju zgrade), Arsenal, hidroavioni (voze od 15.05.), autobusni kolodvor (izmjestaj na novoj lokaciji, zahtjev vlasnika Sandersa za ulaganje u kuću Marka Pola), koncesije (taxi,brodice), uređenje taložnika, nabava pročišćivaća ,fekalije oko restorana Planjak u ljetnim mjesecima, stavljanje javnog WC-a u funkciju, parking mjesta ispred Liburne, uređenje gradskih kula, plaćanje računalnih usluga za Grad (dodjela posla domaćim mladim obrtnicima), pokušaj povrata kasno antičke arheološke zbirke sa Majsana u muzej Korčula (trenutno u pomorskom muzeju u Orebiću, ambijentalna rasvjeta, vodovod Babina, isplata vlasnicima zemljišta (rotor), isplata iz gradskog proračuna za športske klubove (novi zakon o športu), put za Rasohaticu, naknada za rodilje, revizija gradskih prostora, aneks ugovor hotelsko-grad oko Arule, konzervatorski odjel, posjet gradonačelnika ministru kulture Zlatanu Hasanbegoviću prošli mjesec (novac za muzej), novac iz ministarstva za studiju za utjecaj na okoliš i studij isplativosti…
  Na kraju dvosatnog razgovora HSP-a je zadovoljna napustila sastanak i najavila ponovni dolazak te dala punu podršku dosadašnjem radu gradonačelnika Andije Fabrisa!

  HSP Korčula