• Ivica Volarević – kandidat HSP-a za gradonačelnika Metkovića


  Ivica Volarević

  Izvršni odbor gradske podružnice HSP-a Metković, na sjednici održanoj 17. veljače 2013., odlučio je za gradonačelnika grada Metkovića kandidirati Ivicu Volarevića.

  Na spomenutoj sjednici Izvršnog odbora HSP-a, analizirana je politička situacija u gradu Metkoviću i funkcioniranje gradske vlasti.

  Ivan Rajič - predsjednik podružnice HSP-a MetkovićPrema ustaljenoj praksi u gradu Metkoviću nema ništa novoga, osim što je stanje svakim danom gore i gore. Trgovačko društvo “Gabrić-Prović”, poznato i kao dvojac bez kormilara, i dalje upravlja gradom rukovodeći se vlastitim interesima i potrebama, preko leđa osiromašenih građana. Gradski službenici uspjeli su primiti plaću za studeni 2012. godine, a očekuje se da će plaću za prosinac primiti u svibnju 2013. godine (vjerojatno na dan izborne šutnje), dok su tete u gradskim vrtićima zaboravile što znači dobiti plaću na vrijeme.

  Projekt obrane od poplave desne strane grada Metkovića čvrsto stoji na mjestu, za razliku od vodostaja Neretve, koji stalno prijeti novom katastrofom. Ukoliko je suditi po aktivnostima gradske vlasti, jedino nam molitva može pomoći.

  Cijene vode i komunalnih usluga u gradu Metkoviću su i dalje na najvišoj razini u Republici Hrvatskoj, samo što se sada iskazuju na dva odvojena računa. Pozivamo građane da pogledaju račune za vodu i čistoću i usporede njihov zbroj sa iznosom prethodnih, pojedinačnih računa za iste usluge.

  Građani grada Metkovića ne bi trebali imati razumijevanja za “tiho” povećanje cijena vode i komunalnih usluga, jer postoji mogućnost da se time planira podmirivanje troškova predizborne kampanje Stipe Gabrića, koji iz propalog poslovnog carstva “Jambo” više nije u mogućnosti financirati ni “poštenu marendu”, a kamoli ozbiljnu kampanju.

  Pozivamo gradonačelnika da i on pokaže malo razumijevanja za svoje sugrađane, i da ih više ne maltretira iznošenjem mega projekata koji se nikada neće realizirati – neka najprije pokuša s plaćama teta u vrtiću, a onda s mega projektima.

  Posebno pozivamo gradonačelnika Stipu Gabrića da se kani prijetnji obiteljima pojedinih kandidata za gradonačelnike, jer to nije viteški, a usput je i protuzakonito.

  HSP grada Metkovića ima razumijevanja za bezizlaznu situaciju u kojoj će se gradonačelnik naći kada napusti gradsku fotelju, jer će konačno vidjeti što znači plaćati vlastite račune, za razliku od sadašnjeg stanja kada njegove propuste i račune plaćaju građani grada Metkovića.

   

  Hrvatska stranka prava
  Podružnica Metković
  Ivan Rajič, predsjednik