• OBARAĆANJE HSP-ovog KANDIDATA NA LISTI POMAKA, VICKA KRAJANČIĆA


  vicko-krajacic

  Poštovane Korčulanke i Korčulani, Dubrovčanke i Dubrovčani i cijela Dubrovačko neretvanska Županija skupa s Splitskom dalmatinskoj županijom.
  Kako vam je poznato činimo jednu izbornu jedinicu ( desetu ).
  Ja sam Vicko Krajančić sa liste broj 3. Pomak. Koaliciju pomak čine HSP ,HČSP OS i ABH, nalazim se deseti na listi kojoj je nositelj gospodin Luka Podrug.Čast mi je biti kandidat za Hrvatski državni sabor skupa s ovim ljudima, nadam se da ćemo uz vašu pomoć 11, rujna napraviti POMAK u hrvatskom društvu na bolje.
  Član sam HSP-a od 1991. godine i jedan od osnivača na Korčuli ( prvi )
  Eto slučajno ili ne te 91. godine u splitskoj sam podružnici dobi iskaznicu koju je potpisao predsjednik podružnice pukovnik HOS-a Jozo Radanović.
  Incijativni opdbor za osnivanje podružnice bili su Roberto Fabris,Đino Mladeneo i Eta Seretinek tako je počelo masovno pristupanje HSP-u i uspješan rad,sve do 93. god. kada počinje uz Kutinski blagoslov osipanje i uništavanje pravaštva.
  Želim napomenuti da je Korčula kolijevka pravaša. U gradnji Starčevićeg doma kamen temeljac je upravo sa Korčule jer je koordinator za Dalmaciju bio odvjetnik i pravaš Rafo Arneri a i moj djed kapetan Vicko Krajančić sa braćom Marko i Jakovom i ostalim Korčulanima.
  Zato se toplo nadam da je ova koalicija početak čišćenja i spajanja u samo jedan jedini HSP.
  Završio sam srednju školu ŠUP u Blatu, 28 godina rada u mehanici u škveru Radež blato od 80-te Inkobrod Korčula. Društveno uvijek aktivan prvo kulturno i sportski od 90-te i politički tako da 1999 postajem predsjednik mjesnog odbora Čara. U razvoju mjesta dajem više nego se očekivalo malo nakon toga izabran sam za predsjednika skupštine PZ „Čara“ koja je bila u krizi poslovanja pred raspadom. Zajedničkim snagama i razuma uspijeva se odcijepiti i osamostaliti od „Dalmacija vina „ tako da dobivam povjerenje zadrugara te dobivam tri mandata ( 12 godina ) napominjem sve volonterski. Nakon prvog mandata kao predsjednik Mjesnog odbora više se nisam kandidirao, sve do 2016. godine sada obnašam dužnost do predsjednika MO Čara.
  Imamo obećanja data narodu zato i smo dobili vlast maksimalno se moramo potruditi da ih ispunimo.
  Uvijek mi odzvanjaju riječi moga pokojnoga oca“ Sinko što si obeća to si i dužan“ i zato ne volim čuti riječi zaboravio sam i lako ćemo.
  Program koalicije Pomak obećava dragi birači stvarno boljitak za sve građana Hrvatske sa čvrstim stavom i odlučnosti i bez ulizivanja bilo kome možemo sve ostvariti. Bog nam je dao ove prostore gdje sve imamo samo moramo uzeti volan čvrsto u ruke i sami sobom upravljati. Obavezno slušati narod jer moramo shvatiti da smo izabrani da služimo narodu a ne obrnuto.
  To znači da moraš biti zadnji da ponekad budeš prvi Evanđelje po Luki.

  Vicko Krajančić