• Politički “bordel” u Gradskom vijeću grada Dubrovnika


  zeljko_kulisic

  Dubrovnik je oduvijek  bio jedinstven i neponovljiv. Posebnost se očitovala u skladu arhitekture, ljudske mudrosti, vještih pomoraca i trgovaca, učenih znanstvenika i uspješnih diplomatima. To je bio povijesni zalog, zbog toga se Grad i očuvao do današnjih dana. Mnogi bi htjeli živjeti takav Dubrovnik i danas. Ali ne mogu, jer ne znaju. Fali im ono nešto, mudro, jedinstveno i neponovljivo, ono dubrovačko…

  Ipak, sve se pokušalo promijeniti prošle subote, 13. srpnja 2013. godine, datum  koji će ostat zapisan u hrvatskoj povijesti po još jednoj posebnosti, izboru novog više/jednopartijskog Gradskog vijeća Grada Dubrovnika u suludoj i neprincipjelnoj političkoj koaliciji. Iz perspektive licemjernih političkih družina, od kojih su nekima usta bila puna lokalpatriotizma i velike brige za očuvanjem okoliša, a drugima služanjskog odnosa prema svjetskim mecenama i “false” ljubavi prema Gradu. Sve je ukazivalo na ponavljanje lokalnih izbora kako bi se ispravile greške, onih ranije neopredjeljenih ili zavedenih birača. Ali, kao i bezbroj puta dosad, gospodar Novac je pokazao svu snagu i moć svog djelovanja, te  bacio na koljena svu raznolikost političkih opcija koji su u službi mizernih partikularnih interesa i ljudi nahvao, ili ti političara bez morala. Zato i jesu mnogi od njih ušli u politiku, kako bi od nje što više uzeli, a ne, štogod dali.

  Nepotrebnim su se pokazale sve prijeizborne koalicije nizašto, koje je poništila maškarata ‘bez maski’ u Vijećnici, 13. srpnja. Sudionicima sramotnog političkog ‘deala’, obrazi se ne će zacrvenjeti, jer da su ga imali ne bi niti dozvolili da im ga se šporka. Zavazda! Stoga ne prihvaćamo niti zakašnjelu izjavu čelnice pravaškog Ogranka hadezea, Ruže Tomašić koja ‘naknadnom pameću’ izjavljuje kako je protiv dogovora lijeve i desne koalicije, kakav se dogodio u Dubrovniku, ali je lokalnim čelnicima dala odriješene ruke za donošenje odluka na lokalnoj razini, a nije htjela ni da zbog nje Šimunović i Vukotić hodaju pognute glave, pa zaključuje kako je izgledno da će pognute glave hodati radi sebe same. Jadne li stranke (sic!!!). Stoga, ne preostaje ništa drugo doli potpisnike ‘Dubrovačkog dogovora’ proglasiti tvorcima “Dubrovačkog bordela”. I to ne bez razloga!

  Uzaludna su obrazloženja tvoraca političkog bordela Gradskog vijeća da su kao radili za dobrobit građana, u zamjenu za (ne)ponavljanje izbora. Svojim neprincipjelnim ‘paštroćem’ i spajanjem lijevih i desnih, umjerenih i radikalnih, crvenih i plavih, sivih i crnih, žutih i zelenih, anacionalnih i domoljubnih, interesnih i pohlepnih vijećničkih opcija izigrali su povjerenje naroda, stranačke i ideološke doktrine i toliko potrebne demokratske osobitosti svake od izabranih partija. I što je najvažnije, izigrali su volju birača iskazanu na proteklim lokalnim izborima. Gdje su sada prevareni članovi stranaka i zašto se ne čuje njihov glas, zašto se ne odreknu svojih nedodirljivih vođa koji su im sve to i smjestili. A, ako neće članovi, ima tko će!

  Ufamo se kako će narod zapamtit veliku prijevaru u režiji HDZ-a, HSP AS-a, SHUS-a, HNS-a, BDSH, SDP-a i HSS-a, ili prevedeno, hadezea, ružinog haespea, umirovljenika, narodnjaka, bošnjaka, komunista i seljaka. I vratiti im milo za drago, čim prije. Nadamo se skoro, možda već najesen, nakon što poslušnici odrade svoje vjećnićke obveze ‘dizanja ruku’ za usvajanje UPU-a za bezbrojne apartmane na Srđu a ne golfišta s ‘mjerom i načinom’, zatim UPU-a za prateće sadržaje, restorane i hotele na lapadskoj obali, a ne gradsku marinu u Gružu. Tada će konačno proraditi demokratska zrelost svih sedamnaest gradskih vijećnika, čime će finut ‘kurbin pir’ i jednoumlje u Gradskom vijeću Grada.

   

  Hrvatska stranka prava
  Podružnica Dubrovnik
  Željko Kulišić, povjerenik