• Pravaši Korčule na lokalne izbore izlaze samostalno


    Dana 11.3.2013. na održanoj tiskovnoj konferenciji podružnice HSP-a Korčula, predsjednik Vjenceslav Paić-Karega izvijestio je javnost da na lokalne izbore u svibnju HSP Grada Korčule izlazi samostalno.

    Vjenceslav Paić-Karega“Stranka će ubrzo izići sa vlastitim programom. Ne zadovoljava nas način rada dosadašnjih stranaka koje su obnašale vlast u Gradu. Odlučili smo na izbore izaći samostalno kako bi naši budući vijećnici bili korektor u vlasti. Izbjegli smo koalicije s drugim strankama, posebice s onima koje su nas pokušavale prikazati svojim privjeskom. HSP je uvijek imao svoj principijelan stav da se stranka pridržava reda i rada. Toga sada u Gradu nedostaje i kod obnašatelja vlasti i kod oporbe. Dosadašnja izborna statistika daje nam za pravo prosuditi da na predstojećim lokalnim izborima možemo očekivati tri vijećnika u Gradskom vijeću”, kazao je Paić-Karega, ističući da će građani Korčule uz uskoro objavljeni program znati honorirati njihovu dosljednost i principijelnost.

    Karega je rekao kako je HSP-u Korčule punu potporu dao i Stanko Šutalo, predsjednik županijskog vijeća HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije, uz naputak da u svim jedinicama lokalne samouprave Stranka ide samostalno ili s pravaškim strankama, ako one djeluju u tim sredinama.