• Pravaški blok u Dubrovačko-neretvanskoj županiji


  Hrvatska stranka prava (HSP) i Autohtona Hrvatska stranka prava (A-HSP) potpisali su u Dubrovniku koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

  Stanko Šutalo, Željko Kulišić i Denis Šešelj (Izvor: Portal Oko; Foto: Lucija Komaić)

  Potvrđen je kandidat za župana koalicije HSP-a i A-HSP-a Željko Kulišić (HSP), a za dožupane Denis Šešelj (A-HSP) i Vjenceslav Paić-Karega (HSP).

  Stanko Šutalo, predsjednik županijskog vijeća HSP-a kaže kako su htjeli stvoriti veliki pravaški blok za izbore, ali nisu uspjeli.

  “Sporazumno smo dogovorili da idemo u koaliciju, htjeli smo stvoriti veliki pravaški blok, ali su se neki priklonili HDZ-u. Mi ne mislimo osvojiti vlast, ali želimo biti korektor vlasti. Borit ćemo se protiv svih negativnih pojava u županiji” – zaključio je Šutalo.

  Željko Kulišić, član HSP-a vraća se u politiku nakon šest godina i očekuje dobar rezultat jer su građani nezadovoljni.

  “Našu županiju možemo nazvati županijom nezadovoljstva. Otkad sam bio u zadnjoj Županijskoj skupštini ništa se nije promijenilo. I dalje smo prometno odsječeni, nije riješeno odlaganje otpada, kao ni pitanje granice na Prevlaci. Treba osigurati što više investicija za ovo područje i poručujemo kako ćemo se boriti za sve građane s juga” – istaknuo je Kulišić.

  Kandidat za zamjenika župana iz A-HSP-a Denis Šešelj smatra da će ostvariti uspjeh na izborima jer je ovo “desna županija”.

  “U našoj županiji ljudi vole svoju domovinu i zato mislim da imamo šansu. Moramo se baviti stvarima koje ljude zanima. Obratit ćemo se i mlađima koji bježe s juga jer su nezadovoljni. Odlučili smo se ući u koaliciju s HSP-om jer samostalno ne možemo uspjeti. Želimo naći zajednički jezik s pravaškim stranka, ne samo za ove izbore, nego želimo i postizbornu suradnju” – poručio je Šešelj.

  Izvor: Slobodna Dalmacija