• Gospodo, pretjerali ste


  HSP traži hitno raspisivanje novih gradskih izbora kao i izbora za novog gradonačelnika grada Zagreba, kako bi se zaustavila brutalna  kršenja dječjih prava i diskriminacija mladih zagrebačkih obitelji.

  HSP Zagreb  u više je navrata upozoravao na lošu situaciju u odnosima Gradska skupština  – Gradonačelnik,  no  ti odnosi su prerasli u otvoreni sukob, a sad je na redu i inat. Iako je Ministarstvo donijelo odluku  kako Gradska skupština ima pravo odlučivati o cijeni vrtića, ništa se nije dogodilo jer gradonačelnik ne želi izigravati lutku na koncu  bivšim stranačkim kolegama iz SDP-a,  te na njihov pritisak gumba na daljinskom   izvoditi  vratolomije. Ni na današnji dan nije jasno kolika će biti cijena vrtića, djeca se upisuju u vrtiće za novu sezonu a nije jasno tko će predložiti rebalans.  Jasno je tko treba, ali ta osoba to neće, a Skupština ne zna.

  Prema tome,  gospodo, pretjerali ste.

  Kažite sami da je ovo konfuzno stanje neodrživo i da ovako više ne ide, budite toliko čestiti i raspustite se,  da neki novi ljudi upravljaju gradom na njegovu dobrobit i dobrobit naše djece  jer za našu djecu živimo i o njima ovisi naša budućnost. Grad Zagreb, inače prijatelj djece, stimulira rađanje djece naknadama od 3, 6 ili 9 tisuća kuna za rođenje djeteta, a u isto vrijeme roditelji su upisali djecu u vrtić a nitko im ne može reći kolika će biti naknada. I na kraju ponavljano  zahtjev od prije dva mjeseca:
  HSP  traži hitno raspisivanje novih gradskih izbora kao i izbora za novog gradonačelnika grada, kako bi se zaustavila brutalna  kršenja dječjih prava i diskriminacija mladih zagrebačkih obitelji.

   

  HSP Zagreb
  Siniša Šukunda