• HSP Zagreb: Od SDP-a tražimo stranačku dosljednost


  HSP Grada Zagreb traži od  zagrebačkog SDP-a  stranačku dosljednost i raspisivanje novih izbora za skupštinu Grada Zagreba.

  Svakodnevno smo svjedoci optužbi SDP-a i HDZ-a kako na državnoj, tako i na gradskoj razini. Pljušte optužbe o neregularnoj vladi jer prema SDP-u, HDZ je izbore za Sabor dobio na personaliziranoj kampanji bivšeg premijera, koji više nije u toj stranci. U  isto vrijeme u Zagrebu,  SDP  je dobio izbore na personaliziranoj kampanji bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića, koji također više nije član  te stranke.

  Dakle, ako je kriterij isti, a trebao bi biti, onda bi SDP trebao tražiti da se i u Zagrebu ponove izbori, jer tek smo na pola mandata, a uvjeti rada su nemogući. To im je prilika da pokažu da li  su, kao stranka, dosljedni ili su samo borci za fotelje.

  Ovo što se događa u Zagrebu, odnosno kako funkcionira Skupština i gradska vlast, ne dolikuje ni selu u nekoj banana državi, a ne metropoli Hrvata. Sjetimo se samo izglasavanja proračuna Grada Zagreba za 2011 godinu, kad je SDP podržao proračun, iako ga je kritizirao i rekao da će biti protiv a  na kraju su većinom podržali proračun, kako ne bi isprovocirali prijevremene izbore. Izglasavanjem proračuna podržali su i povećanje cijena vrtića, a kad je ta odluka stigla do skupštinskih klupa, bili su protiv uz izjavu da nisu znali što sve usvajaju u proračunu.  Nerazumijevanje i inat oko ceste u Jankomiru dovelo je do ponavljanja sjednice i povećanja neizbježnih troškova za rad Skupštinskih tijela. Povećanje troškova vezanih uz ponavljanje ove zadnje sjednice izbjegnuto je u zadnji trenutak, prihvaćanjem spornih točaka.

  Nakon još jednog igrokaza u Skupštini, nameće se pitanje do kada će Skupština biti pozornica na kojoj će se sukobljavati gradonačelnik i vladajuća većina. Iz sjednice u sjednicu sukobi su sve veći, a pitanje je do kada. Svima je jasno da su Zagrebu potrebni prijevremeni izbori, jer građani koji plaćaju najveći prirez u Hrvatskoj u ovo recesijsko vrijeme, imaju pravo na vlast koja neće biti svrha sama sebi, nego će voditi brigu o građanima i gradskim resursima.

  HSP Zagreb, poziva na raspisivanje prijevremenih izbora za Gradsku Skupštinu, na kojima bi građani pokazali što misle o ovim političkim spletkama.

  Bez novih izbora, nema bolje budućnosti!

   

  HSP Zagreb
  Siniša Šukunda