• HSP Zagreb poziva na bojkot gay parade


  HSP Grada Zagreba  poziva sve građane da, uoči najavljenog desetog gay pride-a dostojanstveno i bez nasilja,  pokažu svoje mišljenje o potrebi  ili nedostatku iste za održavanjem tog događaja.

  Pozivamo sve građane Zagreba da se u periodu održavanja parade, sklone sa ulica kojima će povorka proći, da isprazne ulice i trgove, da se sklone sa terasa kafića te da im ne daju pažnju kako bi parada mogla proći mirno i bez nasilja praznim ulicama i trgovima.

  Pozivamo sve da svojim neizlaženjem na ulice, te uskraćivanjem toliko željene pažnje koja je sudionicima povorke potrebna, pokažu da je Zagreb civilizirani grad, koji poštuje različitosti, no da je Zagreb ujedno i grad kojem je stalo do određenih vrijednosti. Posebno bismo ovaj poziv  uputili roditeljima, te ih zamolili da u periodu održavanja povorke sklone svoju djecu s mjesta događanja te da im onemoguće gledanje ovog kršenja tradicionalnih Hrvatskih kršćanskih i moralnih vrijednosti. HSP ima jasan stav o građanskim pravima, te se slaže da svi trebaju imati jednaka prava, no isto tako se zalaže za to da manjine ne smiju svojim ponašanjem, stavovima i akcijama ucjenjivati i terorizirati većinu.

  Hrvatska je kršćanska zemlja izgrađena na tradicionalnim vrijednostima koje se sastoje od vjere u  Boga,  ljubavi  prema Domovini i  zajednice obitelji. Obitelji koja je zakonom određena kao zajednica između muškarca i žene a  koju neki svojim postupcima žele kao takvu uništiti. Kažimo stop uništavanju Hrvatske,  zemlje istinskih vrijednosti.

   

  HSP  Zagreb