• KOME JE U INTERESU IZDVAJANJE ZAGREBAČKOG UREDA ZA KULTURU??


  mala krvnikova

  Na prijedlog predsjednika skupštine grada Zagreba Darinka Kosora odnosno kluba HSLS-a i HSS-a, na dnevni red sjednice zagrebačke gradske skupštine uvršteno je i izdvajanje gradskog Ureda za kulturu iz gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport, što se predviđa izmjenom Odluke o ustrojstvu i djelokrugu gradskih upravnih tijela.
  Kome je interes i tko je veliki dobitnik te u najmanju ruku čudne inicijative predsjednika Skupštine grada zagreba??
  Uzimajući u obzir da je SDP imenovao Sašu Broz, unuku Josipa Broza Tita, povjerenicom za kulturu grada Zagreba, jasno je da ona ozbiljno pretendira za čelnicu tog ureda koji raspolaže milijunima kuna u svom proračunu. U svojim nedavnim izjavama Saša broz je već apelirala na povećanje plaća djelatnika u kulturi opravdavajući svoj apel manjim primanjima od primanja koja imaju djelatnici u gradskoj upravi. Ukoliko Unuka pokojnog Broza dođe na mjesto čelne osobe tog ureda, ukoliko dođe do njegovog izdvajanja, biti će tamo najmanje 5 godina..
  Uzimajući u obzir da je Saša Broz još početkom 2014. Godine najavljivala snimanje filma o svom pokojnom djedu, za koji sumnjamo da bi bio objektivan i sa povjesnog ali i sa kulturnog gledišta, uopće ne sumnjamo da bi ga Radman vrlo rado pustio na nacionalnoj televiziju u udarnom, te barem dvije reprize u ništa manje udarnom terminu.
  Pitanje je tko bi financirao takav jedan projekat?? Saša Broz iz svojeg džepa, HTV, ministarstvo kulture ili bi se koristila sredstva baš iz izdvojenog Ureda za kulturu grada Zagreba..??
  Ako sagledamo sve posljedice ovakve inicijative HSLS-a i HSS-a te namjere SDP-a grada Zagreba, sasvim je jasno da bi ionako narušena kulturna scena grada Zagreba zadobila svoj konačni udarac, stoga se povjerenstvo za kulturu protivi izdvajanju Ureda za kulturu grada Zagreba od gradskog Ureda za obrazovanje,kulturu i sport.
  Ovim putem pozivamo sve zastupnike Skupštine grada Zagreba da glasaju protiv takvog prijedoga.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  Povjerenstvo za kulturu
  Krešimir Vrpka