• Nelegalan rad vijećnice gradske četvrti


  Katica Sesvećan u razdoblju od 7. lipnja do 28. prosinca 2011 godine nelegalno je obnašala dužnost vijećnika gradske četvrti Gornja Dubrava, upozorio je član Vijeća Krešimir Marko Artuković (HSP). 

  Na konferenciji za novinare Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava doznaje se da je Vijeće  tek na sjednici održanoj 28. prosinca 2011 godine utvrdilo mirovanje mandata Mirjani Keleminec i utvrdilo mandat njenoj zamjenici Katici Sesvećan. Artuković tvrdi kako je nova članica Vijeća izabrana na sasvim nelegalan način.

  Naime Vijećnica gradske četvrti izabrana s koalicijske liste SPD- HSU nelegalno je sudjelovala u radu vijeća zadnji h šest mjeseci, gđa. Sesvećan je sudjelovala u radu, raspravljala te je sudjelovala u glasovanju kojom su prilikom na Vijeću izglasana 31. točka (zaključak).
  Zatraženo je i mišljenje Službe za mjesnu samoupravu Grada Zagreba te je iz izvješća utvrđeno da „glas Katice Sesvećan , odnosno rad u Vijeću nije bilo legalan ali je istovremeno nije bio presudan te shodno tome nije mogao prouzročiti štetu zbog čega nema potrebe za poništavanjem donesenih akata za koje je ista glasala“.

  Ne može netko s ulice sudjelovati u sjednici Vijeća i glasovati. Ovakvi postupci su kršenje propisa, stoga tražim smjenu potpredsjednice Josipe Bašić koja je sve to znala, ali nije reagirala. Isto tako tražimo i očitovanje grada Zagreba – rekao je Artuković.

  G. Artuković u svom izlaganju postavio je pitanje odgovornosti Službe za Mjesnu samoupravu u Gradu Zagrebu, te dopredsjednice vijeća gđa.  Josipe Bašić za koju se traži i smijena s mjesta dopredsjednice Vijeća gradske četvrti. Također je najavio i obraćanje nadležnim institucijama tj. Ministarstvu uprave.

  Istaknuo je da je do ove situacije došlo zbog posljedica neslaganja između gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika zagrebačkog SDP-a, Davora Bernardića, koji se nisu mogli dogovoriti tko će biti zamjenik Mirjane Keleminec. Petar Tanić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava, nedostupan je za bilo kakav komentar, navodno je cijeli dan na terenu
  Rasprava se povela i o ŠRC Grana Klaka

  Stjepan Jeren (HDZ), član Vijeća četvrti Gornja Dubrava  upozorio je na nedopustivo stanje na ŠRC Grana Klaka. Centar je u izuzetno derutnom stanju: Tamo naime već dugi niz godina ništa ne funkcionira , te je preko Vijeća gradske četvrti zatraženo i izuzimanje ŠRC Grana Klaka iz sustava Zagrebačkog Holdinga te predavanje na upravljanje Gradu Zagrebu.

  G. Jeren je upozorio i na sudski proces koji se vodi između Grada Zagreba i g. Jeličića (supruga Ljiljane Kuhte Jeličić) oko ugostiteljskog objekta koji je nažalost dugi niz godina zatvoren te ne služi svojoj svrsi. Predloženo je da se revidiraju ugovori sa svim korisnicama na ŠRC Grana Klaka, te da Grad Zagreb čitavi objekt da na upravljanje Športskom Društvu Dubrava.

  Razlog više zašto bi se trebao spasiti Športsko – rekreacijski centar Grana Klaka jest i polivalentna dvorana s bazenima koja bi trebala biti izgrađena u produžetku tog Centra.