• OTVORENO PISMO GRADONAČELNIKU GRADA ZAGREBA


  kazališni

  Poštovani g. Bandiću,

  Temeljem Deklaracije o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskog 1945. – 1990. koju je 8. ožujka 2006. predložio Klub zastupnika HSP, a ista je prihvaćena u Hrvatskom državnom saboru 30. lipnja 2006. te Rezolucije Vijeća Europe 1481 o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima kao i niz prosvjednih skupova organiziranih ispred Hrvatskog narodnog kazališta, pozivamo Vas na raspisivanje referenduma o promjeni naziva Trg-a koji nosi ime zločinca Josipa Broza Tita u Kazališni trg.

  Jedna smo od rijetkih europskih država koja nije rasčistila sa svojom prošlošću za što su dobrim dijelom krivi nositelji vlasti, kako na državnoj razini tako i u gradovima i općinama.
  Držimo da je trg ispred Hrvatskog narodnog kazališta, kao jedan od najljepših zagrebačkih trgova, javni prostor koji ne smije svojim imenom slati političke poruke koje su vezane za totalitarizam.

  Kao demokratski izabran nositelj vlasti u Gradu Zagrebu dužni ste omogućiti građanima Grada Zagreba da sami odluče o promjeni imena trga na kojem se baštini hrvatska kultura i hvatska znanost.

  HRVATSKA STRANKA PRAVA
  GRAD ZAGREB

  Mirela Bušljeta Felc