• Prestanite se prepucavati preko leđa građana Zagreba


  HSP traži hitno raspisivanje novih gradskih izbora kao i izbora za novog gradonačelnika grada, kako bi se zaustavila brutalna  kršenja dječjih prava i diskriminacija mladih zagrebačkih obitelji.

  HSP Grada Zagreba izražava svoju duboku zabrinutost zbog aktualnih političkih događanja u Skupštini Grada Zagreba vezanih uz donošenje odluka o cijeni dječjih vrtića koja opravdano unose nemir i neizvjesnost u domove  zagrebačkih obitelji s predškolskom djecom. Nastalo kaotično stanje izravna je posljedica javnog obračuna  gradonačelnika Milana Bandića – bivšeg lidera SDP-a,  sa  sadašnjim zastupnicima – članovima SDP-a, ali i ostalih zastupnika u Skupštini Grada. HSP Grada Zagreba drži da je neprihvatljivo, nemoralno i diskriminirajuće,  rezultate jedne dugogodišnje štetne i pogrešne  financijske politike, prebacivati preko leđa najranjivijih, u ovom slučaju  obitelji s malodobnom djecom. Politika krpanja proračunskih rupa i vraćanja dugova Grada koji su nastali zbog ulaganja u  brojne  pogrešno i štetno projektirane, te zbog toga  propale projekte na račun uskraćivanja prava zagrebačkoj djeci opravdano zaslužuje najoštriju reakciju i osudu  cjelokupne zagrebačke javnosti.

  Hrvatska stranka prava podržava opravdani bunt nezadovoljnih zagrebačkih obitelji, koje se pokušavaju „prevesti žedni preko vode“ pod političkom  krilaticom tzv. „socijalne pravednosti“. HSP Grada Zagreba očekuje da se načelo proklamiranog  slogana „Zagreb – grad prijatelj djece“ dosljedno primjenjuje i u ovoj vrućoj političkoj temi.

  SDP kao vladajuća stranka u Gradskoj skupštini, također se ne može praviti u ovim obračunima „nevina“ jer je prihvaćanjem gradskog proračuna za 2011. godinu  kumovala  „ s figom u džepu“ ovoj kriznoj situaciji,  očigledno s namjerom da se skupštinski mandati  i novčane naknade zadrže  pod svaku cijenu. Poneki zastupnici pokazali su i danas svoje pravo lice, navodeći kako su prilikom usvajanja proračuna u prosincu prošle godina,  glasovali za njegovo usvajanje  vođeni motivom  da bi, u slučaju njegovog neusvajanja,  bili samo izbori za Skupštinu a ne i za gradonačelnika. To pokazuje da su vodili brigu o političkim bodovima a ne o interesu i dobrobiti građana Zagreba.  

  Zbog svega navedenog, tražimo hitno raspisivanje novih gradskih izbora kao i izbora za novog gradonačelnika grada, kako bi se zaustavila brutalna  kršenja dječjih prava i diskriminacija mladih zagrebačkih obitelji.

   

  Predsjednik povjerenstva za zdravstvo  i socijalnu skrb
  HSP-a Grada Zagreba
  Prim. mr. sc. Antun Kljenak