• Siniša Šukunda – novi predsjednik zagrebačkog HSP-a


    Siniša Šukunda izabran je za predsjednika HSP Zagreb na zboru zagrebačkih pravaša  koji se  održao u prepunoj   u dvorani “Tribina grada Zagreba“ , Kaptol 27. Uz više od 200 delegata iz svih zagrebačkih podružnica,  zboru su nazočili i predsjednik stranke Daniel Srb  te  članovi predsjedništva Anto Đapić, Ivan Friščić i Vlado Jukić kao i dužnosnici HSP-a iz Zagrebačke županije Mile Ivančić, Ante Jurina i Pera Krajač. Brojem delegata HSP-ovci su pokazali da  po broju aktivnih članova spadaju među  tri najbrojnije stranke u Gradu Zagrebu a nazočnošću visokih dužnosnika stranke, pokazali su da čelništvo stranke  računa na odličan izborni rezultat u sve 4 izborne jedinice u kojima se nalazi Zagreb.

    Daniel Srb, predsjednik HSP-a, uz pozdrave delegatima naglasio je  da vlada ne prepoznaje političke probleme koji su pred hrvatskom. Istaknuvši da se posljednjih nekoliko dana mnogo govori o tome kako će “na jedan uloženi euro iz EU-a doći tri”,  ocijenio je da su to “priče za malu djecu i neozbiljna razina razgovora” o tako važnim temama. Od ukupnog iznosa koji je do sada Hrvatskoj bio na raspolaganju kroz razne pretpristupne fondove, Hrvatska je iskoristila samo oko 15%. Podsjetio je da je Hrvatska dosad od EU-a kroz razne oblike pomoći i pretpristupne fondove dobila oko 1,3 milijarde eura, pri čemu je upozorio da je, primjerice, Srbija, koja još nije ni kandidat za EU, dobila oko 3,5 milijarda eura pomoći. To govori o položaju Republike Hrvatske u cijelom procesu približavanja Europskoj uniji, završio je Srb.

    Novi  čelnik HSP Zagreb, Siniša Šukunda,  u svom izlaganju o trenutnom stanju u Hrvatskoj,  naglasio je da sve ostale parlamentarne stranke osim HSP-a – vide jedino spas pod kišobranom europske unije  i to isključivo zbog vlastite nesposobnosti rješavanja ovog našeg teškog ekonomskog stanja te nas opet guraju u neku asocijaciju, u kojoj  ćemo  kao mali, ekonomsko slabi narod, biti na marginama takvog društva.  HSP im poručuje: Nećemo u EU, pokazati ćemo Vam da se možemo pouzdati u sebe, i samo u sebe, jer smo onda  najjači, kao i prije 20 godina. „Mi iz HSP-a imamo ljude koji raspolažu potrebnim znanjem te imaju volju da to znanje stave u korist naših sugrađana i Hrvatske“.

    O situaciji u gradu Zagrebu, Šukunda je rekao: „Sjednice Gradske skupštine više nalikuju šarenoj skupini koja zabavlja narod nego što mu služi, a sve je to samo smišljena strategija da se što duže zadrže fotelje u koje su zasjeli. Vladajući SDP, koji je dobio izbore na liku i dijelu Milana Bandića, sada tom istom gradonačelniku podmeće noge, pa prvo prihvate proračun, a zatim nalažu gradonačelniku da izvrši rebalans  –  a ja pitam od čega napraviti rebalans, jer proračun se ionako ne puni kako je planirano, jer je napravljen kao da su najbolje godine, a ne recesija. Gradonačelnik neće jer tjera neki svoj inat.  Ako je do pravde i poštenja, neka se raspišu novi izbori, pa će građani reći što misle o ovakvom vođenju Grada od strane  Skupštine i gradonačelnika“ – završio je svoje izlaganje Siniša Šukunda prekidan čestim pljeskom nazočnih delegata. Na Zboru su izabrani i članovi tijela gradske organizacije Nadzornog odbora, Časnog suda kao i članovi Glavnog stana.