• HSP KARLOVAC: Izbrišimo Josipa Broza sa pročelja.


  razmisli
  Odluku gradskih vlasti da upita građane Karlovca što misli o izmjeni imena Trga Josipa Broza mi u HSP smatramo nepotrebnim, gradske vlasti trebaju poštivati europske rezolucije u kojima je jasno rečeno da je komunizam totalitarni režim i da se mora osuditi kao takav.
  Hrvatski branitelji Domovinskog rata već dugo vremena su nezadovoljni sa rešenjem koje je trebalo odati pijetet Hrvatskom branitelju i osloboditelju.

  Hrvatski branitelji obranili su i oslobodili od Srbo-četničke agresije i JNA Hrvatsku i Karlovac a time i srušili zločinačku komunističku ideologiju i zaslužuju više od jedne popločane površine na kojoj stoje nekakva četiri metalna stupa (bez obilježja koja idu uz spomenike i trebaju predstavljati mjesto pijeteta) a zove se Trg Hrvatskih branitelja.

  HSP Karlovac podržava inicijativu izmjene naziva Trga Josipa Broza i podupiremo zahtjeve Hrvatskih branitelja da se ta dva trga objedine u jedan trg i nose naziv TRG HRVATSKIH BRANITELJA.

  Podsjećamo gradske vlasti da je Domovinski rat svetinja i da se prema onima koji su najzaslužniji za obranu i oslobođenje, te sprječavanje okupacije Hrvatske od strane Srbije i JNA i vraćanje komunističkog totalitarnoga režima mora odnositi s pijetetom i dati im trg koji živi a najzaslužniji su HRVATSKI BRANITELJI.

  HSP Karlovac smatra da heroji Domovinskoga rata moraju biti dostojno upisani u povijest svakoga mjesta-grada a imamo ih, ne moramo ih izmišljati kao što je to radila bivša država pod vodstvom zločinca Josipa Broza i njegove komunističke partije i Jugoslavije.

  HSP Karlovac poziva gradske vlasti da posluša bilo građana a posebno branitelja i riješi se i ostalih natpisa koje simboliziraju komunistički totalitarizam na pročeljima zgrada trgova i ulica i postavi na pročelja natpise svojih heroja, Heroja našega vremena.

  Hrvatska stranka prava,
  Podružnica Karlovac
  Veselko Krnjić, predsjendik