• Izborni zbor podružnice Karlovac


  Daniel Srb na Izbornom zboru podružnice KarlovacNa današnjem Izbornom zboru karlovačke podružnice Hrvatske stranke prava za predsjednika je izabran Dražen Bogović. Izabrano je novo predsjedništvo, nadzorni i izvršni odbor. Zboru je prisustvovao i predsjednik HSP-a Daniel Srb te ostali visoki dužnosnici Stranke. Novi predsjednik Dražen Bogović je najavio pravi i realni gospodarski program, naglasivši kako pravaštvo nije mrtvo i da će se uvijek naći netko tko će biti njegov nositelj. Istaknuo je i kako je još prerano pričati o koalicijama pred predstojeće lokalne izbore.

  – Mi imamo nekakvih kontakata. Meni je osobno želja da mi tu pravašku priču objedinimo. To je uspjelo u Karlovcu jer je HČSP ušao u HSP. To je presedan u Hrvatskoj. Mi nismo napravili s HČSP-om koaliciju, nego su se oni stopili s HSP-om. Tu su, sjede s nama. Sada više nema HSP-a i HČSP-a, sada postoji samo HSP. Želja nam je isto, ako su i „Starčevići“ malo pametni, pa da shvate tu priču, jer čujem da Ruža naveliko poziva na to nekakvo „kišobranstvo“. To mi je nelogično, prvo razjedini pa se sad spajaju. To mene kao čovjeka boli. Mi ćemo njima pružiti prijateljski, pravaški razgovor. Ako žele, evo tu smo, naglasio je Dražen Bogović. Dodao je kako bi objedinjenje bilo najpoštenije te kaže kako već ima kontakata iz HSP-a dr. Ante Starčević i da postoji mogućnost da se neki članovi vrate.

  Okupljenima se obratio i predsjednik stranke Daniel Srb koji je naglasio kako je HSP nemoguće uništiti te da su oni u mjesečnim rezultatima popularnosti stranaka uvijek četvrta ili peta stranka u Hrvatskoj. Dodao je kako su oni jedina stranka u Hrvatskoj koja ne želi dopustiti prodaje poput Ine, Plive i ostalog.

  – Mi želimo ovim mladim ljudima koji su danas pristupili HSP-u priliku da u Hrvatskoj žive dobro, pristojno, da time budu zadovoljni, da kroz svoje obitelji koje će biti sretne i zadovoljne u Hrvatskoj, razvijaju i Hrvatskoj čine dobro društvo. To je ono što mi želimo, i kako mi vidimo Hrvatsku i gdje mi vidimo probleme. Zato računajmo da će nas i dalje napadati i ružno govoriti. Posebno po medijima. Neće biti onih koji su nama skloni, vrlo malo je takvih. Ne zbog toga što nema čestitih ljudi među novinarima, nego zbog toga što je njihova vlasnička struktura takva da ne žele dopustiti nama u Hrvatskoj da kreiramo vlastitu budućnost, izjavio je predsjednik HSP-a Daniel Srb.

  Upozorio je i da je ulazak u Europsku uniju ulazak u sustav u kojem će drugi odlučivati umjesto Hrvatske, te da nasjedamo na priču o Europskim fondovima.

  – Nemojmo nasjedati na njihovu politiku. To je politika stvaranja dojma da se može doći do novaca i da će biti bolje, a zapravo se radi o tome da kroz to drugi ostvaruju svoje interese. Mnogi kažu da je Hrvatska donijela odluku o ulasku u Europsku uniju. Ja tvrdim da Hrvatska tu odluku nije donijela. Za ulazak u EU glasalo je 27% hrvatskih državljana. Neki će reći da su i drugi imali pravo izaći na referendum, pa nisu. Hrvatska je odšutila odluku o ulasku u EU. Tko ima pravo reći da ta hrvatska šutnja znači da Hrvatska želi u EU? Nisu imali to pravo. To je isto jedan od načina kako se odnose i prema vlastitom narodu i kako ostvaruju svoje interese na račun Hrvatske, zaključio je Srb.

  Izvor: Hrvatski radio Karlovac