• Karlovački HSP: Na lokalne izbore idemo samostalno


    HSP KarlovacPredstavnici karlovačkog HSP-a održali su u četvrtak prvu konferenciju za novinare nakon nedavnog osnivanja podružnice. Tom prilikom osvrnuli su se na aktualnu problematiku i na aktivnosti stranke. Predsjednik podružnice, Ivan Bogović rekao je kako u ovom trenutku broje 100-njak članova, te kako im se članstvo svakodnevno povećava.

    Naglasio je i kako je u osnivanju i mladež HSP-a. Što se tiče priprema za loklane izbore, Bogović je istaknuo kako je na nedavnom glavnom stanu stranke načelno dogovoreno da na izbore idu samostalno, pa se u skladu s ti i pripremaju. A hoće li doći do razgovora sa njima sličnim strankama, to, kako je naveo, stoji otvoreno.

    Po njemu bi bilo važno ujediniti sve pravaše u jednu stranku jer bi tada postizali puno zapaženije rezultate na izborima, a ovim putem pozvao je i predstavnike HSP-a dr. Ante Starčević na razgovor. Za predstojeće izbore najavio je izradu gospodarskog programa u kojem će naglasak biti na proizvodnji, po kojoj je Karlovac bio i nekada poznat. Pravaši su ukazali i na problem članova u Ogulinu od kojih se traži da napuste prostorije u kojima su od 90-ih godina s obrazloženjem da nisu zastupljeni u vlasti, a u Vojniću su HSP-ovci također tri godine bez prostora, te to ne smatraju iznimkama već praksom.

    Izvor: Karlovački tjednik.hr