• HSP KOPRIVNICA: PRIOPĆENJE ZA JAVNOST.


  branimir begović 1

  Povodom devete sjednice Gradskoga Vijeća grada Koprivnice, sazvane na temu ustroja i financiranja Medijskog Sveučilišta, a potaknuti čitavim nizom zabrinjavajućih činjenica iznesenih od strane gradske vlasti ,a i prividne oporbe predvođene HDZ-om, osjećamo dužnost obratiti se građanima grada Koprivnice.
  Podsjećamo da je do sada na megalomanski, i po našem mišljenju, u ovom trenutku nerealni projekt, uloženo oko 50 milijuna kuna iz gradskog proračuna, a na isti se planira u naredne tri godine uložiti još toliko. Usporedbe radi, Grad Varaždin izdvaja zanemariva sredstva.
  Uzevši u obzir prošlogodišnji manjak u gradskom proračunu od 11 milijuna kuna, te navedena izdvajanja za istu stavku u ovoj godini, izražavamo zabrinutost za održivost normalnog funkcioniranja grada.
  Također, zabrinjavajući su demagoški pokušaji opravdavanja, sada je već razvidno, neuspjele i neisplative investicije, u kojoj se zloupotrebljavaju i studenti, odnosno zastrašivaju građani i drugi javni djelatnici da svojim neodobravanjem nanose golemu štetu gradu,a napose i svojoj djeci.
  To je neprihvatljivo i neodoljivo podsjeća ne neka prošla vremena, za koja svi želimo vjerovati da su iza nas.
  S druge strane,po uzoru na svoje stranačke nalogodavce u državnoj vlasti, u bezidejnosti rješavanja bilo kojeg problema,posežu za smanjivanjem plaća u gradskim ustanovama, smatrajući da time mogu ublažiti štetu za koju su jedino oni odgovorni. Naravno da je Medijsko Sveučilište i poligon za „uhljebljivanje“ stranačko-podobnih poslušnika, odnosno način za besplatno stjecanja njihovih doktorskih titula.
  Međutim, afera „Medijsko Sveučilište“ nije jedina, uz nju nadležne institucije provode istražne radnje i u slučaju „Podravsko Sunce“, „Vatrogasno vozilo“, te u još nekim slučajevima za koje imamo saznanja,ali u interesu istrage ne želimo iznositi detalje.
  Mi u HSP-u, ogranku Koprivnica, podržavamo tezu da je vrijeme za izvanredne izbore, jer ova politika vodi grad u propast, a gradski proračun počinje dijeliti sudbinu državnoga. Ipak, bitnija stvar od samih izbora je neosporna činjenica da neki ljudi više ne smiju biti na listama, jer njihova nesposobnost i nekompetencija, nepotizam i klijentelizam, zapreka su općem dobru svih građana našega grada.
  Građani imaju pravo znati kako se troše njihovi novci!

  Hrvatska stranka prava
  Podružnica Koprivnica
  Branimir Begović, povjerenik