• PRIOPĆENJE HSP KOPRIVNICA.


   

  begović vodorav

  Ponovno izlijevanje potoka Koprivnica,ovoga puta sa znatnom materijalnom štetom koju su pretrpjeli građani u nekoliko dijelova grada, potaklo nas je da ovim putem izrazimo ogorčenost, ali i zabrinutost, neučinkovitošću nadležnih institucija Grada Koprivnice.

  Naime, krajnje je vrijeme da se napravi otklon politike iz tijela poput Stožera zaštite i spašavanja, odnosno Zapovjedništva civilne zaštite Grada Koprivnice.
  Podsjećamo da se suvremeni modeli zaštite u svim slučajevima elementarnih i ostalih nepogoda temelje i na analitičkom predviđanju, a ne samo na pukom saniranju nastale štete, temeljem održivih planova i strategije, koji iziskuju stalno nadopunjavanje, odnosno revidiranje na temelju svih raspoloživih podataka. Proteklih mjeseci, a i danas, svjedočimo jednoj potpuno neprimjerenoj i paničnoj reakciji onih od kojih se to najmanje očekuje, te se s pravom postavlja pitanje da li je Grad adekvatno pripremljen za puno veće i ozbiljnije krizne situacije, prije svega potrese i epidemije zaraznih bolesti.

  Stoga, predlažemo u interesu svih građana, temeljito preispitivanje učinkovitosti sustava zaštite Grada,odnosno zahtijevamo da se nestručnost i političko-trgovačka podobnost u navedenim tijelima zamijeni sposobnim i stručnim ljudima, kojih svakako ima, i koji bi svoje dužnosti obnašali kvalitetno i bez ikakvih naknada, koje su uostalom bile i vodeći motiv pri sastavljanju sadašnjih, jer je sigurnost naših građana ispred svega.

  Podružnica Koprivnica
  Povjerenik
  Branimir Begović