• PRIOPĆENJE HSP KOPRIVNICA


  branimir begović

  Nakon prijedloga Povjerenstva za udruge Grada Koprivnice, gradonačelnici Vesni Želježnjak, da se programi udruga ove godine financiraju iz gradskog proračuna sa 400.835,00 kuna, izražavamo negodovanje,ali i zabrinutost.
  Naime, u navedenom prijedlogu za udruge proizišle iz Domovinskog rata, odnosno njihove projekte planira se izdvojiti svega 38.700,00 kuna, što je naspram prošlogodišnjih 71.378,92 drastično umanjenje. Uskraćivanje sredstava dotaklo je i ostale udruge,ali ipak ne u tolikom razmjeru.
  Upozoravali smo na štetni i vrlo sumnjivi projekt Sveučilišta Sjever, o čijem epilogu čitamo i ovih dana u raznim medijima, a obzirom na vjerojatni tijek istrage suzdržat ćemo se za sada sa očitovanjem. Ipak, iznos od 50 milijuna kuna koji je samo do sada Grad Koprivnica izdvojila za taj nerealni projekt, kao i prošlogodišnji manjak u gradskom proračunu od 11,5 milijuna kuna,pobuđuju opravdanu sumnju da je ovaj udar na organizacije civilnog društva, jedna od onih nepopularnih,ali prokušanih mjera, da se samo odgodi neodrživost normalnog funkcioniranje grada.
  Koliko je loša politika „ušteda“ dokazuje i primjer neizravnog financiranja, doktorskog studija u iznosu od 18.000,00 kuna, između ostalih, i zamjenici gradonačelnice Meliti Samoborec. To je samo jedna u nizu od stavki, iz koje je razvidno po kojem principu i načelu se nastoje postići dodatne uštede,odnosno kome se uzima,a kome se dodjeljuje.
  Također,izražavamo nezadovoljstvo i samim odabirom članova Povjerenstva za udruge Grada Koprivnice,obzirom da u njemu sjedi osoba koja je izravno uključena u neke od njih.
  Hrvatska stranka prava uvijek je štitila i promicala interese svih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, odnosno njihovih udruga, činit će to i ubuduće,ali ne na način da ih zloupotrebljava u svrhu vlastite promocije, kao što to čine dvije stranke, ili bolje rečeno dvije frakcije jedne partije, HDZ i SDP,kako na državnoj razini,tako i na našoj lokalnoj.
  Ne kažnjavajte hrvatske branitelje zbog svoje nesposobnosti!

   

  HSP
  Podružnica Koprivnica
  Branimir Begović,povjerenik