• HSP Ličko-senjske županije obilježio 117. obljetnicu smrti dr. Ante Starčevića


  HSP Ličko-senjske županije obilježio 117. obljetnicau smrti dr. Ante Starčevića

  Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred biste dr. Ante Starčevića u njegovom rodnom Velikom Žitniku, predstavnici ličko-senjskog HSP-a su dana 28.2.2013. obilježili 117. obljetnicu smrti utemeljitelja hrvatskog pravaštva i Oca Domovine.

  HSP Ličko-senjske županije obilježio 117. obljetnicau smrti dr. Ante StarčevićaPredsjednik Glavnog stana HSP-a i HSP-a Ličko-senjske županije, Berislav Gržanić, podsjetio je na lik i djelo Oca Domovine te njegove rasprave i odgovore koje je nudio hrvatskom narodu promišljajući uvijek kako potlačenu Hrvatsku izvesti na pravi put pa su tako i danas njegove misli još uvijek aktualne iako su izrečene prije više od stotinu godinu.

  Danas  je Hrvatskoj prijeko potrebno provoditi politiku i nauk dr. Ante Starčevića, u vremenu globalizacijskih procesa u kojima je očito da se današnje hrvatsko političko vodstvo ne snalazi te vodi gospodarsku politiku u interesu stranog kapitala i različitih  interesnih lobija kojima Hrvatska nije u srcu.

  Gržanić je pozvao sve Hrvate na jedinstvo i slogu u obrani nacionalnih interesa a sve pravaše da se aktivno uključe u političke procese koje promovira stožerna pravaška stranka HSP koja slijedi i provodi nauk Oca Domovine.

  Izvor: Likaplus.hr