• Izborni zbor HSP-a podružnice Novalja


  Izborni zbor HSP Novalja

  U Novalji je jučer, 18.2.2013., održan Izborni zbor za podružnicu HSP-a Novalja, na kojemu je izabrano vodstvo gradske podružnice HSP-a koju će predvoditi predsjednik Emilio Dabo. Zbor je održan u nazočnosti predsjednika HSP-a, Daniela  Srba, te predsjednika Glavnog stana HSP-a i Ličko-senjskog HSP-a, Berislava Gržanića.

  Daniel SrbU svom govoru, Daniel Srb je izrazio zadovoljstvo ponovnim buđenjem Stranke u koju se svakodnevno vraća i učlanjuje stotine članova kao i prijelaz cijelih podružnica HSP dr. Ante Starčević (HSP AS) koji prepoznaju stavove HSP-a, koji kroz cijelu svoju povijest nose ideju stvaranja hrvatske države i obrane nacionalnih interesa.

  “Braneći nacionalne interese HSP nikada nije i neće politički trgovati kao što su to radili u Vukovaru HDZ, SDSS i HSP AS koji su 2009. godine donijeli statut po kojemu se danas u Gradu heroju uvodi ćirilica, a danas te iste stranke prikupljaju potpise za peticiju protiv uvođenja ćirilice. To je primjer političkog licemjerstva”, rekao je Srb te je prozvao aktualnu vlast za nepostojanje reformi i nacionalnog gospodarskog programa, ističući da trenutni gospodarski program pogoduje stranom kapitalu dok hrvatski narod dolazi u sve veće dužničko ropstvo, a u konačnici i do raseljavanja. Upozorio je na pogubnost sadašnje politike koja će hrvatskoj državi nanijeti nepopravljivu štetu u demografskoj politici jer smo svjedoci da mlade obitelji svakodnevno iseljavaju iz Hrvatske u potrazi za radnim mjestima i osiguranjem egzistencije.

  Emilio DaboNovi predsjednik novaljskog HSP-a, Emilio Dabo, je prezentirao smjernice razvoja Novalje koje su u interesu lokalnog stanovništva, a ne u interesu stranog kapitala koji trenutno dominira u Novalji, s čime se složio i koalicijski partner Ante Dabo koji će na idućim lokalnim izborima predvoditi nezavisnu listu.

  Dabo se također pozvao na potrebu obrane nacionalnih interesa kroz promjenu gospodarske politike te ukazao na potrebu obrane lokalnih interesa koji su u Novalji trenutno ugroženi ulaskom stranog kapitala u sve pore Novaljskog gospodarstva.