• Gradska vlast pala na prvom natječaju


  Složit ćemo se da je  procedura osnova demokracije i svakog demokratskog procesa. Složit ćemo se da su javno izrečene riječi bez obzira kada i u kojoj prilici, čak i ako su izrečene u žaru predizborne kampanje, obveza za svakog čestitog i dobronamjernog čovjeka da ih ispoštuje, pa stoga postavljamo pitanje: Zašto  to nije  tako u gradu Osijeku?

  drago_markovicSvjedoci smo svakodnevnog bombardiranja vijestima o netransparentnom provođenju postupka drugolipanjske vlasti  prilikom zapošljavanja 12 djelatnica/djelatnika u Centru za predškolski odgoj. To je otišlo tako daleko da je i sam natječaj poništen odlukama nadležnih tijela.

  Ne ulazeći u to tko je osobno odgovoran za ovu blamažu, mi u HSP-u postavljamo pitanje aktualnoj gradskoj vlasti, kako je došlo do toga da se  postupci  odabira najboljih kandidata za posao u  centru za predškolski odgoj provode na način koji nije javan i transparentan i  koji nanosi javnu sramotu  gradu Osijeku, a kandidatima koji su aplicirali za posao nosi nove troškove i iščekivanja. Jasno je da iza svega stoji jaki upliv koalicijskih partnera u GV grada Osijeka koji su htjeli pogodovati određenim osobama.

  Je li to  nova “paradigma” grada Osijeka kako je obećevao jedan od gradonačelničkih kandidata?

  Je li to  javnost gradske administracije kako je obećavao aktualni gradonačelnik? Što je s objavom popisa svih zaposlenika gradske uprave? Imaju li Osječani  pravo znati koga plaćaju?

  Hrvatska stranka prava, podružnica “Ante Paradžik” Osijek će i dalje kontinuirano podsjećati drugolipanjsku vlast i gradonačelnika  Osijeka na obećanja dana u predizbornoj kampanji i pratiti njihovu realizaciju te reagirati na svaku nepravilnost.

  Hrvatska stranka prava
  Podružnica Osijek
  Drago Marković, predsjednik