• HSP obilježio 190. obljetnicu rođenja Ante Starčevića


  Hrvatska stranka prava – podružnica “Ante Paradžik” iz Osijeka svečano je danas obilježila 190. obljetnicu rođenja dr. Ante Starčevića polaganjem vijenca ispred spomenika dr. Ante Starčeviću na glavnome osječkom trgu koji nosi njegovo ime.

  Predsjednik HSP-a Daniel Srb istaknuo je kako je riječ o čovjeku koji je obilježio vrijeme u kojem je živio, ali i zadužio današnje naraštaje svojim “istinskim domoljubljem i poštenjem”.

  Nažalost, rekao je Srb, vrijednosti za koje se on zauzimao, od domoljublja i skromnosti do obrazovanosti u današnjoj Hrvatskoj u velikoj su mjeri zaboravljene i zapostavljene.

  Dodao je kako je otac Domovine dr. Ante Starčević “svijetli lik hrvatske povijesti, zbog čega je obveza da njegove ideje i djelo njegujemo i prenosimo na generacije koje dolaze”.

  Izvor: Dalje.com

  Tradicionalno polaganje cvijeća na spomenik oca domovine položili su i članovi HSP-a Virovitičko-podravske županije, predvođeni predsjednikom Županijskog vijeća HSP-a, Željkom Terijem.

  Nazočne je u nekoliko rečenica podsjetio na turoban, ali prebogati život velikana, te da s pravom nosi epitet “Oca domovine”.