• OBESPRAVLJENI NISU U KOLONI GAY PARADE – OBESPRAVLJENI SU IZVAN TE KOLONE


  Drago Marković, predsjednik podružnice HSP-a Osijek

  Najava održavanja  gay parade u Osijeku 06. rujna 2014. nastavak je priče dogradonačelnika Osijeka Vladimira Ham-a koji je još 04.06.2014. nakon sudjelovanja na tribini „LGTB zajednice u malim sredinama“ izjavio da bi Grad Osijek podržao logistički održavanje „gay pride“ kad bi dobili takav zahtjev. Očito je da je to bila uvertira i da je Grad Osijek  službeno dobio zahtjev za logističku potporu održavanja gay prade obzirom  na  objavu udruge LiberOS Osijek da će se „povorka ponosa“ održati 06.rujna 2014. u Osijeku.

  Uostalom gradonačelnik je javno izjavio da ne bi imao ništa protiv organizacije „gay prade“ u Osijeku. Organizacija gay prade u Osijeku je sudeći od najave do ralizacije, jedan od rijetkih projekata gradske vlasti s kojim se pokušava senzibilizirati javnost za probleme „manjine“ koja zadnjih godina u Hrvatskoj  isključivo nameće maltretiranje manjine nad većinom.

  Upravo organiziranje ovakvih „igara“ je metoda kojom se svjetonazorski pokušava zamagliti važnije teme za građane Osijeka kao što su nedostatak projekata i investicija i sve veća nezaposlenost te besperktivnost grada na Dravi.

  HSP se protivi trošenju novaca poreznih obveznika na parade u kojima paradiraju stalno jedni te isti – samo se sele iz jednog grada u drugi.  U Hrvatskoj se izgleda ništo drugo ne događa osim što se osiguravaju i financiranju gay parade kako bi se nametnula slika o „obespravljenoj“ gay populaciji za koju se kroje posebni zakoni, a ISTINA JE DA SMO SVI MI GRAĐANI IZ DANA U DAN SVE VIŠE OBESPRAVLJENI I DA OVAKVE NAJAVE SAMO ZAMAGLJUJU SLIKU STVARNO OBESPRAVLJENIH  U HRVATSKOJ.  U Hrvatskoj se iz dana u dan povećava broj nezaposlenih, povećava broj građana sa blokiranim računima za čiju se perspektivu vladajući u Osijeku ne brinu.

   

  HSP – Podružnica Osijek
  Drago Marković, predsjednik