• RASVJETA NA BICIKLISTIČKOJ STAZA OSIJEK – TENJA MORA BITI JEDAN OD PRIORITETA PRORAČUNA OSIJEKA ZA 2015. GODINU.


  BICIKLISTIČKA STAZA

  Radi sigurnosti stanovnika prigradskog naselja Tenja nužno je osigurati sredstava u proračunu Grada Osijeka kako bi se uvela rasvjeta na biciklističkoj stazi Osijek-Tenja.

  U tijeku je izrada proračuna Grada Osijeka za 2015. godinu, te Podržnica HSP „Ante Paradžik“ podsjeća gradske čelnike da problem rasvjete na biciklističkoj stazi treba uvrstiti u proračun prije svega zbog siguranosti svih onih koji koriste biciklističku stazu koja spaja Osijek i prigradsko naselje Tenja. Svakodnevno se ta staza koristi za odlazak i povratak ne samo zaposlenog stanovništva već i djece odnosno srednjoškolaca čija sigurnost treba biti priroritet.

  Biciklistička staza se koristi od ranog proljeća do kasne jeseni u svim dijelovima dana i rano ujutro i kasno naveče, te bi postavljanje rasvjete zanačajno podiglo kvalitetu svakondevnog prometovanja na realaciji Osijek-Tenja. Postavljanjem rasvjete razina sigurnosti svih korisnika podigla bi se na višu razinu čime bi se izbjegle i neke neugodne situacije na ovoj relaciji kojih je bilo pod okriljem mraka, od sitnih provokacija do ozbiljnijih incidenata.

  Svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi proračun grada Osijeka, kao i najava manjka prihoda zbog stupanja na snagu novog Poreznog Zakona tražimo od gradonačelnika Osijeka i svih vijećnika Gradskog vijeće grada Osijeka da podrže ovu inicijativu HSP „Ante Paradžik“ Osijek i da se u proračunu za 2015. godinu iznađu sredstva za realizaciju ove investicije kako se i stanovnici prigradskog naselja Tenja ne bi osjećali građanima drugog reda.

   
  HRVATSKA STRANKA PRAVA

  Podružnica „Ante Paradžik“ Osijek

  Drago Marković, predsjednik