• Daniel Srb: HSP AS osnovao je HDZ zbog utjecaja na pravaštvo


  HSP u Kutjevu o lokalnim izborima

  Željko Jambrek, Daniel Srb i Ivan Rajič (foto: 034portal.hr)“Koalicija HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević potvrdila je da je tu stranku osnovao HDZ kako bi imao utjecaj na nas i pravaštvo pa s HDZ-om nema pregovora o koaliciji jer mi imamo svoju prepoznatljivu politiku i program“, povjerio se novinarima u Kutjevu predsjednik HSP-a Daniel Srb gdje je sa članovima Županijskog vijeća Požeško-slavonske županije te čelnicima ogranaka razgovarao o pripremama za lokalne izbore.

  On je nadalje govoreći o padu kreditnog rejtinga RH istaknuo da našoj državi treba strategija gospodarskog razvoja temeljena na nacionalnim interesima čime bi se zaustavilo i ogromno raseljavanje kroz koje se samo iz Slavonije i Baranje unazad desetak godina iselilo 100 tisuća stanovnika.

  “Ova je Vlada pokazala da se nije sposobna nositi sa sadašnjiom krizom, potrošila je godinu dana na nepotrebno ideološko restrukturiranje hrvatskog društva, a cijeli teret krize su prebacili na građane kojima se nemilosrdno uzima pa oni to ne mogu podnijeti”, ističe Srb dodajući da su oni ranije kazali da rejting ovisi o našim aktivnostima, ponajprije o proračunu i sposobnosti Vlade da mijenja odnose.

  Predsjednik HSP-a Požeško-slavonske županije, Željko Jambrek, rekao je da će na izbore ići samostalno u većini općina i gradova, a naglasak će staviti na gradove Požegu, Kutjevo i Pleternicu, te općinu Jakšić, te je isključio mogućnost koaliranja sa SDSS-om.

  Izvor: Večernji.hr