• ’27. srpnja, dan ustanka naroda Like i Korduna, je čisto falsificiranje povijesti’


    Kazao je to na današnjoj presici HSP-a član predsjedništva stranke Ivica Zorica, dok je Paul Cota rekao kako u HSP-u žele da se, bez iznimke, istraže i zločini iz ’41 i ’91 godine te da se konačno objavi popis svih članova i suradnika tajnih organizacija koji su sudjelovali u stvaranju Hrvatske države.

    ‘Ne želimo negirati povijesne činjenice i ne želimo negirati antifašizam ali moramo i ove godine upozoriti i obavijestiti javnost kako je obilježavanje 27. srpnja  kao datum ustanka naroda Like i Korduna i početak antifašizma u Hrvatskoj najobičnije falsificiranje povijesti.  Nedvojbeno je dokazano, a postoje i dokumenti koji ukazuju na to kako je na taj datum počinjen genocid nad hrvatskim hodočasnicima iz okolice Drvara  u mjestu Kosovo u blizini Knina koji su počinili zajedničkim snagama četničke i partizanske snage koje su bile na tom području. Tom prilikom je ubijen i prvi hrvatski svečenik Waldemar Maksimilijan Nestor a nakon tog pokolja počinjeni su i drugi pokolji u tadašnjoj općini Srb. Počinitelji tih zločina asimilirali su se u partizanski pokret i ostali su nekažnjeni za zločine koje su počinili’ – kazao je Zorica.

    Paul Cota je, nadovezujući se,  rekao kako i danas imamo još dosta nejasnoća oko stvaranja Hrvatske države, jer ako nam međunarodne institucije šalju nedvosmislene poruke o čovjeku, aludirajući na Josipa Perkovića, koji je ušao i u izvršnu vlast ove države a zna se čime se isti bavio postavlja se pitanje tko je i kako stvorio ovu državu te tko je te ljude abolirao od njihovih djela. I zato ćemo tražiti da se istraži i ’41 i ’91 ali i isto tako kako je objavljen  popis branitelja i poreznih dužnika da se objavi i popis članova tajnih organizacija i njihovih suradnika da bi vidjeli u kakvim okolnostima je stvarana Hrvatska i kome je njeno stvaranje poslužilo u prikrivanju pljačke i zločina ta  dana kraju krajeva vidimo tko to predstavlja Hrvate u Europi i svijetu. Ako se do jeseni taj popis ne pripremi i  ne objavi mi ćemo organizirati prikupljanje potpisa za njegovo objavljivanje. Naša je želja da se Hrvatska napokon oslobodi onih koji su u njoj nezakonito našli utočište – završio je Cota

    Na kraju presice Zorica se osvrnuo i na, kako je rekao, nesretni i koruptivni HDZ koji se i na ovim  izborima deklarirao kao desno orijentirana stranka te će prekosutra sa svojim ‘satelitima’ HSP dr. Ante Starčević i HČSP te koalicijskim partnerima HSS-om i SDSS-om položiti vijence i slaviti krivotvorinu u Srbu što je čista situacija apsurda jer, zamislite koja je to tragedija da stranke desne orijentacije slave one koji su poubijali njihove pradjedove – završio je Zorica.

    Izvor: Šibenski portal