• Paul Cota: Odgovornost je na Ministarstvu gospodartva, odjelu za rudarstvo, koje izdaje dozvole i koncesije


  Još se ne zna tko je odgovoran za veliko urušavanje zemlje na prostoru bivšeg rudnika kod Drniša.

  Paul Cota - kandidat HSP-a za župana Šibensko-kninske županije

  U rudarskom kraju tvrde kako voda ne bi mogla biti uzrok da je netko ispunio obvezu i sanirao rudarske kopove. U ministarstvu gospodarstva ne znaju tko je koncesionar rudnika boksita, a samim time i tko je odgovoran za urušavanja.

  “Dok se vadilo i prodavalo Amerikancima, Rusima i cijelom svijetu znalo se tko je vlasnik. Danas kad treba sanirati i izbjeći katastrofu ne zna se čije je”, kaže Paul Cota, načelnik općine Promina. Zemlja se urušava jer rudnici nisu sanirani. Tko bi ih trebao sanirati, pitali smo opet u ministarstvu.

  Tko je odgovoran?

  “Ministarstvo je pri izradi novog zakona o rudarstvu posebnu pažnju stavilo na provedbu sanacije rudarskim radovima devastiranih prostora’, priopćili su iz ministarstva. Ali nitko nakon zadnje prodaje nije koncesionar rudnika. Tko bi onda trebao biti odgovoran za prijeteća urušavanja zemlje koje za sobom pokreću tone ogromnih stijena.

  “Znamo tko je odgovoran. To je ministarstvo gospodarstva, odjel za rudarstvo koje izdaje dozvole i koncesije”, jasan je Paul Cota. U ministarstvu su rekli kako ne znaju tko je koncesionar. Također nitko ne može znati hoće li se u nekadašnji rudnik opet urušiti ogromna površina zemlje.

  Izvor: Dnevnik.hr