• Paul Cota za Šibensko-kninskog župana, a Goran Grguričin za gradonačelnika Šibenika


  HSP je danas predstavio svoje kandidate na predstojećim izborima, Paula Cotu za Šibensko-kninskog župana, a Gorana Grguričina za gradonačelnika Šibenika.

  fra Ivan Vidović, Paul Cota, Ivica Zorica, Daniel Srb i Goran Grguričin

  Kandidati HSP-a su predstavljeni u novim stranačkim prostorijama na Putu Gimnazije, gdje je prije bio Studentski centar, a prostorije je uz prigodnu pravašku propovijed blagoslovio i svetom vodom poškropio fra Ivan Vidović iz župe Gospe vanka grada.

  Daniel Srb i Paul CotaPaul Cota, inače načelnik Promine, rekao je da će se zalagati za povezivanje obale i Zagore županije brzom cestom Šibenik – Knin, nikad ispunjenim obećanjem gotovo svake vlasti. Radit će na navodnjavanju jer niti jedan takav projekt još nije zaživio u Šibensko-kninskoj županiji, a zauzimat će se i za korištenje solarne energije, posebno na farmama, školama i sličnim objektima, kako se to radi u Istri koja je i zato, kaže Cota, najrazvijenija u Hrvatskoj.

  Goran Grguričin je kazao da je HSP na tajnoj lokaciji upravo zakopao jednu vremensku kapsulu jer, sad je to moderno, a zakopali su je kako bi je jednom netko iskopao i mogao usporediti s nedavno zakopanom sličnom vremenskom kapuslom gradonačelnika Ante Županovića.

  “Tako će se sutra netko moći usporediti jednu i drugu, kako ne bi ostale samo ranije zakopane krivotvorine stvarnosti, nego će se moći vidjeti i naša stvarnost, a ne prividi i opsjene današnjih zbivanja iz njihove perspektive”, kazao je HSP-ov kandidat za gradonačelnika, aktualni predsjednik šibenskog Gradskog vijeća Grguričin.

  Daniel Srb i Mirko ČondićPredsjednik šibenskog Gradskog vijeća također je danas rekao kako HSP pokreće savez pod nazivom “Šibenska snaga” kroz koji će biti spremni na suradnju s građanima, drugim političkim strankama, prvenstveno pravaškim opcijama. Na pitanje koje su to stranke, odgovaraju HČSP, ali i stranka Stipe Petrine.

  “Nikada nismo bili kalkulanti pa ću sada otvoreno reći kako prijašnja nezavisna lista, a danas stranka Stipe Petrine namjerava podržati Gorana Grguričina kao svog kandidata za šibenskog gradonačelnika. Nismo ništa potpisali, već se ponašamo na riječ, a priključit će nam se i pojedini šibenski uglednici”, poručio je predsjednik Šibensko-kninskog HSP-a, Ivica Zorica, koji smatra da kada je riječ o utrci za Grad Šibenik, HSP-u bi jedini problem mogle biti “preostale crne torbe HDZ-a i one koje trenutno stvara SDP”, no teoretski, smatra Zorica, Goran Grguričin protukandidata nema.

  Daniel SrbPredsjednik HSP-a, Daniel Srb, rekao je kako gotovo svakodnevno jedna podružnica HSP-a Ante Starčević prilazi njima, jer nakon odlaska Ante Đapića iz stranke nemaju razloga biti u toj stranci koju je osnovao HDZ. U Šibeniku i županiji očekuje, kako kaže, fantastičan rezultat i osvrnuvši se na aktualnu situaciju u zemlji podsjetio je kako zemlja i dalje propada zahvaljujući ekonomskom modelu uspostavljenom 1994. godine u interesu banaka i uvozničkog lobija, što je rezultiralo stalnim povećanjem nezaposlenih, padom BDP-a i općim siromaštvom. Ako ne promijenimo taj ekonomski model, Hrvatska će biti još siromašnija, a ulaskom u EU nećemo dobiti ništa osim što ćemo platiti dvije milijarde eure članarine, novca koji Hrvatska nema, pa aktualna vlast uvodi nove poreze, rekao je Daniel Srb danas u Šibeniku.

  Izvor: Šibenik INŠibenski Tjednik