• Ratni specijalac, danas predsjednik Podružnice HSP Šibenik STIPE PERAN podiže zastavu na kninskoj tvrđavi.


  zastava knin tvrđavaČast da sudjeluje u podizanju Hrvatske zastave na najpoznatiji hrvatski stijeg,  stijeg na kninskoj tvrđavi povodom 20. obljetnice OLUJE dobio je i naš Stipe Peran predsjednik Podružnice HSP-a Šibenik.

  Stipe je izabran da kao predstavnik specijalne policije sudjeluje u ovom povijesnom činu zajedno s ratnim pripadnicima Puma, Pauka i HVO-a …

  Javnosti je Već poznato da je Peran ratni pripadnik Šibenske postrojbe Specijalne policije koja je zajedno s ostalim postrojbama odigrala značajnu ulogu tijekom Domovinskog rata, posebno u Oluji u slamanju četničkog otpora na Velebitu, zauzimanje prijevoja Mali Alan,, oslobađanje Gračaca, Donjeg Lapca..
  Untitled

  Posebnost ove priče je to što je Stipe Peran cijelu “Oluju” odradio praktički sa slomljenom nogom, o čemu je 17. srpnja ove godine 24Sata napravio i priču u sklopu serijala o sudionicima Oluje.
  (http://www.pressreader.com/croatia/24sata/20150717/282875139470406/TextView)

  Za zasluge u ratu Stipe Peran je odlikovan sa sedam odličja među kojima su i Red Nikole Šubića Zrinskog, te Red Kneza Domagoja s ogrlicom.
  stipe-peran-660x330

  Ako je netko zaslužio podići najpoznatiju hrvatsku zastavu na najpoznatijem stijegu u Hrvatskoj onda je to svakako Stipe Peran, ratni specijalac, danas predsjednik Podružnice HSP-a Šibenik.

  hsp