• HSP: Da nije SDSS član Domoljubne koalicije u Sisačko-moslavakoj županiji?


  SDSS na zadnjim lokalnim izborima nije prešao prag, a sada ima potpredsjednika Skupštine što je jasno izigravanje volje birača. No, to HDZ-u očito nije bitno jer zna da im je SDSS-ovac Đaković ključni vijećnik za većinu u Skupštini – rekao je Trgovčević
  pejo trgovčević s

  Pitamo se nije li od danas SDSS dio Domoljubne koalicije s HDZ-om na čelu u Sisačko-moslavačkoj županiji, a možda uskoro i na nekoj višoj razini jer su odbili naš prijedlog za izglasavanjem nepovjerenja dopredsjedniku Županijske skupštine Vladi Đakoviću, koji je ušao u SDSS – rekao je u ponedjeljak u Sisku dopredsjednik Hrvatske stranke prava Pejo Trgovčević.

  Naime, netom prije njihova obraćanja novinarima skupštinska većina, koju prevodi HDZ, odbila je na dnevni red uvrstiti njihov prijedlog smjene Vlade Đakovića s mjesta potpredsjednika Skupštine. Vlado Đaković jedan je od bivših famoznih savjetnika bivše SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel, a koji je u periodu između dviju zadnjih sjednica Skupštine prešao u SDSS. Prije toga bio je vijećnik Hrvatske regionalne demokratske stranke, u koaliciji sa SDP-om, no nakon što je HDZ-ov Ivo Žinić postao župan, mijenja stranu i glasa za HDZ-ovu većinu u Skupštini. Kada je odlučio promijeniti stranu postao je i dopredsjednik Skupštine.

  – SDSS na zadnjim lokalnim izborima nije prešao prag, a sada ima potpredsjednika Skupštine što je jasno izigravanje volje birača. No, to HDZ-u očito nije bitno jer zna da im je SDSS-ovac Đaković ključni vijećnik za većinu u Skupštini – rekao je Trgovčević koji se osvrnuo i na županov posjet Parizu.

  – Naš župan Ivo Žinić uvijek zna govoriti kako je Sisačko-moslavačka županija siromašna županija i kako je proračun “tanak” pa se pitamo kako se u te izjave uklapa njegov višednevni put u Pariz na koji je vodio ogromnu delegaciju – rekao je dopredsjednik HSP-a i županijski vijećnik Pejo Trgovčević u ponedjeljak u Sisku.

  On je javno upitao je li bilo potrebno, na predstavljanje Turističkog klastera središnje Hrvatske, slati župana i dožupana avionom, a dvojicu vozača kombijem dan prije “kako bi se župan mogao voziti po Parizu”.

  – Žinić je tri dana imao na raspolaganju službeni kombi u Parizu, te dva službena vozača. Zar nije čuo za rent-a-car ili taxi? Zar ne zna za jeftinije opcije jer, u konačnici, sve to su platili građani – pitao se Trgovčević.

  Ivo Žinić (HDZ) predvodio je delegaciju Sisačko-moslavačke županije u kojoj su, uz njega, bili i dožupanica Anita Sinjeri-Ibrišević (HSS), predsjednik Turističke zajednice SMŽ Željko Lenart, te ravnatelji Parka prirode Lonjsko polje i Lječilišta Topusko.

  IZVOR:Večernji list