• HSP Popovača: održan 25. redovni zbor Hrvatske stranke prava, Podružnice Popovača.


  popovača 3

  Hrvatska stranka prava u Popovači svoje djelovanje započinje 1990. godine kada je velikan hrvatske pravaške misli Velimir Kvesić započeo okupljanje pravaša na ovim prostorima. Sve snage tada su bile usmjerene na obranu Domovine.

  Većina članova Podružnice su se, kao pripadnici borbene grupe Cobra, borili za slobodu Hrvatske na zapadnoslavonskom bojištu, a Rajko Kos, Željko Grgić, Josip Delpont, Srećko Grgić za Domovinu su dali ono najvrijednije, svoje živote i danas nažalost više nisu među nama.

  popovača1

  Nakon Domovinskog rata pravaši nastavljaju političku borbu za stvaranje sretnije i bogatije Popovače. Pritom se svakako treba prisjetiti obola kojeg je za uspješno djelovanje stranke dao Josip Grgić, prvi vijećnik Hrvatske stranke prava Općinskog vijeća Popovače, prvi poglavar iz redova Hrvatske stranke prava i vizionar razvoja moderne stranke i Općine Popovača, čija su djela i danas vidljiva.

  Od 1997. godine Hrvatska stranka prava u Popovači postaje aktivni dio popovačke političke scene i sudjeluje u vlasti, a 2005. godine preuzima vodeću ulogu u Popovači. Snaga Hrvatske stranke prava Popovače od tada konstantno jača, a što prije svega dokazuju dva izborena načelnička i jedan gradonačelnički mandat te većina u općinskom, odnosno gradskom vijeću. Zajedno s koalicijskim parterima Hrvatska stranka prava izgradila je jednu od najvećih i najbogatijih općina u Republici Hrvatskoj.popovača2

  Članovi stranke dokazali su svoju sposobnost u dosadašnjem radu ne iznevjerivši povjerenje dobiveno od građana. Na mjesnim izborima prošle godine Hrvatska stranka prava izlazi samostalno na većini izbornih mjesta. Od trinaest mjesnih odbora izlazi na devet te pobjeđuje u pet mjesnih odbora. Izbore dobiva u Gornjoj Gračenici, Donjoj Gračenici, Gornjoj Jelenskoj, Popovači i nakon dugi niz godina i u Voloderu što ukupno pokriva 80% stanovništva Grada Popovače, po čemu je Hrvatska stranka prava apsolutni pobjednik izbora za Vijeća mjesnih odbora 2014.godine.

  Zahvaljujući aktivnostima vijećnika Hrvatske stranke prava, uredu gradonačelnika, članovima i simpatizerima Hrvatske stranke prava potaknuta je i donesena većina ključnih odluka vezana uz razvitak gospodarstva, kulture, sporta i prava branitelja Grada Popovače.

  popovača4Predsjednik Podružnice HSP-a u Popovači podnio je cjelokupno izvješće o djelovanju Podružnice u 2014. godini, kao i planove rada u 2015. godini. 25. redovnom zboru prisustvovali su, uz predsjednika, članove i simpatizere Podružnice HSP-a u Popovači, i predsjednik Županijske skupštine gospodin Željko Soldo, predsjedništvo HSP-a Sisačko – moslavačke županije, predstavnici susjednih Podružnica HSP-a iz Novske, Kutine, Siska i Petrinje, predstavnici Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević iz Ludine i ostali gosti.

  hsp