• Najoštrija osuda promjene imena Gvozd


  Priopćenje za javnost

  Najoštrija osuda  promjene imena Gvozd

  Najoštrije osuđujemo stvaranje  nepotrebnih  međunacionalnih napetosti unutar općine Gvozd,  te politizacija nepromišljene i neodgovorne odluke,  u trenutku kada se Hrvatska nalazi u ekonomskoj agoniji.

  U trenutku kada smo i dalje pod lupom Europskog parlamenta i članica EU zajednice, kada se traži i najmanja pogreška od strane Hrvatskog naroda u završnom dijelu pristupa Europskoj zajednici, za koji i dalje tvrdimo da je u ovom trenutku greška,  donosi se odluka o promjeni imena grada koji je i u Domovinskom ratu iskrvario, parktički nestao i postao samo usputna stanica lokalne politike prilikom predizbornih kampanja. Začuđuje želja lokalne uprave da se i ovim činom potaknu i probude jedva smirene ekonomske, emocionalne i  nacionalne napetosti.

  Najoštrije osuđujemo ovakav potez koji je očito negiranje povijesnih činjenica, poglavito u trenutku kada se događaju brojni prijepori, koji se tiču ekonomskog standarda , koji je elementarno narušem zbog brojnih nameta i poskupljenja.

  Hrvatska stranka prava i dalje stoji kod mišljenja da ime Gvozd ne treba mijenjati nego mora ostati , te ne skretati pažnju javnosti sa bijednog i bezperspektivnog života na Banovini i Kordunu, sa ovakvim sitnim i niskopolititičkim postupcima.

   

  Županijsko vijeće HSP-a Sisačko-moslavačke županije
  Željko  Soldo, predsjednik