• Novak je zvao Đapića, a sad ga okrivljuje za neuspjeh!


  Svi vijećnici Hrvatske stranke prava u Skupštini Sisačko-moslavačke županije ogradili su se od postupka Veljka Novaka, sad već bivšeg čelnika sisačkog ogranka stranke koji je prošli tjedan objavio izlazak iz HSP-a, kazavši da su to isto učinili i svi članovi njegova ogranka. No povjerenik županijskog HSP-a Pejo Trgovčević to je demantirao.

  – S njim na tiskovnoj jest bilo nekoliko članova HSP-a, koji to više nisu, no ne može govoriti neistine da su svi sisački HSP-ovci napustili stranku. Zna se kako se prestaje biti članom HSP-a i ne može nitko govoriti u tuđe ime. Niti jedan pismeni zahtjev za ispisom još nismo dobili, rekao je Trgovčević dodavši da je sisački ogranak imao samo 167 plaćenih članarina prošle godine pa i ne vidi otkud tih 2700 članova koje je Novak spominjao. Trgovčević je protuzakonitim ocijenio potez sisačkog HDZ-ova gradonačelnika Dinka Pintarića koji je ekspresno HSP-ove stranačke prostorije, u vlasništvu Grada, dao na korištenje Klubu nezavisnih vijećnika na čelu s Veljkom Novakom.

  – Tražit ćemo da se o tom nezakonitom postupku očituje Ministarstvo uprave jer je riječ o HSP-ovu inventaru i dokumentaciji. HSP je trebao dobiti neku odluku o raskidu ugovora i rok da se iseli, a nas o tome nitko nije obavijestio, kazao je Trgovčević.

  Predsjednik Časnog suda HSP-a Željko Soldo optužio je V. Novaka za manipuliranje javnošću.

  – Upravo je on bio koordinator za 6. izbornu jedinicu koji je inzistirao da Anto Đapić bude nositelj liste, unatoč tomu što su ga mnogi upozoravali da će zbog toga biti loši rezultati na izborima. A sad, nakon poraza na izborima, prebacuje krivnju na Đapića mada je njegova odgovornost za neuspjeh puno veća, rekao je Soldo pozvavši vijećnike HSP-a u sisačkom Vijeću “da ne nasjedaju Novakovoj manipulaciji i ostanu u HSP-u, a ako odlaze, neka mandate vrate stranci”.

  Povjerenikom za sisački HSP u subotu je imenovan Zdenko Koren koji u idućih 60 dana mora provesti reviziju članstva i održati izborni zbor ogranka.