• RKMAN TUŽI BRANITELJA: ‘Prije ću si pucati u glavu, nego aboliranom platiti odštetu!’


  soldo
  “Zamislite da ja sad sjedim u skupštini Srbije ili kod Dodiga? Pa, oči bi mi iskopali! Da stvar bude gora, novi je župan kazao kako će takve zaštititi. Evo, ja javno tražim da me zaštite od pogleda aboliranog agresora u skupštini” kaže Soldo
  Željko Soldo, predsjednik Skupštine Sisačko-moslavačke županije kojeg su mediji prozvali zbog “govora mržnje” upućenim zamjeniku župana Bori Rkmanu, ne žali ni zbog jedne izgovorene riječi na posljednjoj skupštini:

  “Želim da Boro Rkman, zamjenik župana iz srpskih redova, napusti skupštinsku sjednicu. On je abolirani četnik, zločinac. Nadam se da će napustiti ovu časnu Skupštinu, jer je njegova nazočnost ovdje krimen na Domovinski rat i sve žrtve. Ja, kao ranjeni hrvatski branitelj, neću dozvoliti da dožupan Rkman, kao rušitelj i mrzitelj svega hrvatskoga, ima plaću od 20.000 kuna”, kazao je tada na skupštini ojađen i na novog župana Ivu Žinića koji je njegov ured, ustupio Bori Rkmanu.

  – Sve ovo je nezamislivo! Evo, o čemu mi moramo raspravljati dok nam se županija raspada. Tema svih tema trebala bi biti socijalno i gospodarsko rasulo, a ne abolirani agresor! Sve dok je on top tema, mi smo zatočenici kukavičke domovine. Ja nisam ni u ratu bio kukavica, pa neću ni sad. Ne želim da ove moje izjave netko tumači kao govor mržnje, jer više cijenim jednog Srbina koji je uzeo pušku nego 1000 hrvatskih dezertera – ljutit je Soldo koji kaže kako Boro Rkman i Milorad Pupovac protiv njega spremaju tužbu:

  – Kakva je to država gdje abolirani agresor tuži hrvatskog branitelja? Ma, neka me tuže… Ja ću si prije pucati u glavu nego im platiti odštetu! Sram bilo sve i jednog zastupnika koji nije spriječio ulazak aboliranih u politiku! Sram ih bilo što aboliciju mogu zakonski mijenjati ili nadopuniti, a to ne žele. Sram bilo i onoga tko je aboliran, a nije zahvalan što mu je dopušteno da u Hrvatskoj uopće živi. Ne, to nije dosta, još se mora i politički angažirati! Zamislite da ja sad sjedim u skupštini Srbije ili kod Dodiga? Pa, oči bi mi iskopali! Da stvar bude gora, novi je župan kazao kako će takve zaštititi. Evo, ja javno tražim da me zaštite od pogleda aboliranog agresora u skupštini – kaže Soldo koji za malo koga ima lijepe riječi:

  – Ima divnih svećenika i vjernik sam, ali i Crkva me razočarala. Sve se svelo na jeftinu politikanciju, a to nije nauk Evanđelja. Sve što je Isus zagovarao, izvrćemo. Ono što valja, razapinjemo i ja zaključujem da smo duboko poremećena nacija koja je sve krivo postavila. A imali smo nakon rata odlične temelje. Prepustili smo sve besprizornim elitistima i ja sam zbog toga duboko posramljen!- ogorčeno kazuje Željko Soldo koji se nakon svega ponovno osvrnuo na Boru Rkmana i Milorada Pupovca:

  – Pupovac mi prijeti u mojoj domovini! Neka prijeti, meni se sve loše već ionako dogodilo. Štiti Boru Rkmana i pravi od njega nevinašce, a koliko je dokaza da je Rkman podupirao i veličao srpsku vojsku… To što im je davao podršku, gotovo je jednako zlo kao i da je i sam bio naoružan! Ako mene pitate, jednom agresor – uvijek agresor – zaključio je predsjednik Skupštine Sisačko-moslavačke županije, Željko Soldo.

  izvor: dnevno.hr