• U Sisku je zaživjela koalicija HDZ – SDP


  Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji Hrvatske stranke prava, gradski vijećnik Grada Siska i dopredsjednik sisačkog HSP-a Milan Ivanković, je reagirao na napad HSP-a dr. Ante Starčević koji ga je prozvao u vezi zapošljavanja njegove kćeri Valenine Ivanković Pelikan na mjesto ravnateljice Kristalne kocke vedrine. Kaže kako se njegova kćer javila na javni natječaj za ravnateljicu Kristalne kocke vedrine i kako je legalno izabrana na to radno mjesto od strane upravnog vijeća. Gradsko vijeće je trebalo potvrditi tu odluku. Ivanković kaže kako je digao ruku za njezino imenovanje. Pita se da li je trebao dignuti ruku protiv vlastite kćeri. Dodao je kako tako mogu razmišljati samo osobe koje mrze sve oko sebe i koje razmišljaju samo o svojim osobnim interesima.

  Zdenko Koren i Milan Ivanković (HSP)

  Ivanković se osvrnuo i na godinu dana vlasti u gradu Sisku kojoj su dali potporu jer je druga opcija bila nekorektna i neozbiljna. Kaže kako neiskustvo, nerazumijevanje i bahatost ne ispunjavaju njihova očekivanja. Nisu prihvaćene sugestije iz HSP-ovog programa za otvaranjem radnih mjesta, potporom malog i srednjeg poduzetništva, otvaranjem tradicijskih obrta, potporom i otvaranjem malih poljoprivrednih gospodarstava te poboljšavanjem infrastrukture u seoskim ruralnim sredinama. Ništa se nije poduzelo niti po pitanju zdravstvenog i seoskog turizma. Dodao je i kako pojedina trgovačka društva troše sredstva poreznih obveznika naručujući usluge iz drugih krajeva. Za primjer je naveo ljude iz Čakovca koji su angažirani da kose travu u Sisku umjesto da se kupe strojevi i zaposle domaći ljudi.

  Zdenko Koren (HSP)Na istoj konferenciji, Zdenko Koren, predsjednik sisačkog HSP-a, je izjavio kako ima čvrste dokaze o postojanju velike tajne koalicije HDZ-SDP. Dokaz za to je podrška predsjednika kluba vijećnika HDZ-a i HSLS-a Momira Gaćiše HNS-ovom predsjedniku Gradskog vijeća. “Ako uzmete kronologiju pa vidite da je sjednica odgađana radi njegove bolesti da bi ipak na kraju na zadnju točku on došao i podržao to. Dakle to je definitivno dogovor unutar te koalicije. Za to imam podatke, imam čovjeka koji definitvno sve zna o tim dogovorima.”

  Kao drugi dokaz naveo je sedmu sjednicu gradskog vijeća gdje je kompromitirani SDP-ov vijećnik Branković zbog afere Kopa Beach bojkotirao dolazak na gradsko vijeće, a u pomoć je priskočio SDP-ov partner, koalicija HDZ, HSS i HSP AS koji su povukli svog vijećnika iz Vijeća, gospodina Ivana Capana. Da to nisu učinili, nastala bi pat pozicija u Vijeću gdje bi odnos vijećnika bilo 12-12. Ne bi imali trinaestu ruku za donošenje i prihvaćanje izvješća gradonačelnice. Capanovim izostankom su to izbalansirali. Koren smatra da je ova tajna koalicija pilot projekt za veliku koaliciju na višoj razini.

  Izvor: Portal53