• Skup HSP-a u dvorani Globus


  Zašto glasati za Hrvatsku stranku prava još su jednom svojim brojnim simpatizerima poručili kandidati za Hrvatski sabor iz VI. izborne jedinice koji su se predstavili na glavnom zagrebačkom predizbornom skupu u dvorani Globus.

  Anto Đapić, Veljko Novak, Josip Mišković, Zlatko Čičak, Željko Soldo, Ivo Šimac, Vladimir Mičetić, Darko Dumbović, Vlatka Pejak, Ivona Nemeth Novak, Sanja Čavlović, Tomislav Dujmenović, Vinko Stefanek i Vlatka Vukelić još su jednom glasno poručili zašto ovaj put za HSP.

  – Na dan kada su radnici sisačke Željezare saznali da ostaju bez posla, premijerka Jadranka Kosor je plesala u Hrvatskoj Kostajnici. A ministar gospodarstva umjesto s vlasnicima Željezare dogovara preuzimanje tvrtke i nastavak proizvodnje u novoj čeličani on premijerki drži suncobran. Ona je plesala i pjevala na godišnjicu Ovčare.

   Plesala je i pjevala u Slavoniji, a nije posjetila radnike KIO Orahovica koji štrajkaju glađu. Hrvatsku treba spasiti od HDZ-a i njegove pogubne politike, rekao je u svom govoru Veljko Novak, upozoravajući kako je ovaj put glas za HDZ glas je za SDP, a glas za SDSS za SDP.

  – Svakoj manjini čast i poštenje, jednake šanse. Ali nikad više kao u protekle četiri godine ne smijemo doći u situaciju da nam nekoliko manjinskih glasova u Saboru odlučuju o sudbini države. Nisam protiv Srba u Hrvatskoj već sam protiv SDSS i pogubne Pupovčeve i Stanimirovićeve politike. HSP nije protiv Srba i pripadnika ostalih manjina, mi smo protiv njihovih vođa koji ne pamte ono što je bilo 1991. godine. Čelnici SDSS Slobodan Uzelac, Pupovac i Stanimirović traže isti pijetet za srpske žrtve u Domovinskom ratu, a ne priznaju hrvatske žrtve. Zašto nisu otišli u Vukovar pokloniti se žrtvama, što nisu otišli na Ovčaru i tamo klekli. Što on, Slobodan Uzelac nije otišao u Škabrnju i rekao oprostite zbog strašnog zločina, pomoći ćemo da se otkriju i kazne počinitelji. Ne, oni to ne čine, oni provociraju, a najgore što to čitavo vrijeme rade pod zaštitom i okriljem HDZ-a, zaključio je Veljko Novak.

  Mi pravaši smo i 2007 ostavili snažnu poruku Hrvatskom narodu. Ono što smo onda govorili, da nam slijedi ekonomski tsunami, da će naši generali biti osuđeni, da su HDZ i SDP sijamski blizanci,  to danas govore svi – izjavio je Anto Đapić te je nastavio:  „Ne smije zavladati apatija hrvatske desnice da su izbori riješeni, nije HDZ Hrvatska, ne smiju ostati u kućama na dan izbora razočarani onim što je njihovo vodstvo napravilo u zadnjih 10  godina. Ovaj put birači koji su do sada glasali za HDZ imaju za koga, a to je HSP. Hrvatska desnica mora se izvući iz zarobljenosti duha i prestati voziti slalom između dvije stranke. Hrvatski nacionalno svjesni birači ne smiju ponovo dati svoj glas onima koji su nas izvarali, ne smiju se bojati promjena, ne smiju se bojati svoje samostalnosti i slobode nego ovaj put, trebaju glasati za HSP“.

  HDZ nije  više stranka koja jamči hrvatsku državotvornost. Na ovim izborima jedini izbor za samostalnu i neovisnu Hrvatsku je Hrvatska stranka prava. I zato poručujem hrvatskom narodu: Izađite na izbore, nemate alibi da nemate za koga. Ovaj put za HSP – poručio je nositelj liste za VI. izbornu jedinicu.

  Nakon obraćanja kandidata slijedio je nastup Guliana također kandidata Hrvatske stranke prava u III. izbornoj jedinici.

  Govore Veljka Novaka i Ante Đapića možete pogledatina www.hsp-zagreb.com