• Dalmatinski pravaši se spremni odlučili ujediniti i pozvali sve koji pravaški razmišljaju da učine isto


  dalmatinski pravaši_2Neki su se šepurili poput kokota i unatoč svojoj veličini pokušavali jasno i glasno dići glas sa naputkom za koga treba glasati. No, takvi glasovi nisu stigli daleko jer je svima jasno kako se radi o instant pozivima fiktivnih pravaša.
  Pokušavajući održati svoju dosljednost pravaši diljem Dalmacije ovaj put su se nedvosmisleno odlučili ujediniti i pozvati sve koji pravaški razmišljaju da se vrate u matičnu stoljetnu Hrvatsku stranku prava.
  dalmatinski pravaši
  Na konferenciji za medije održanoj 25.01.2015. u hotelu „President“ u Splitu, kandidati HSP-a X. izborne jedinice za predstojeće parlamentarne izbore istaknuli su kako su se odazvali pozivu Daniela Srba na povratak članstva pod jedan jedini barjak, onaj HSP-ov, dodajući kako se veliki broj pravaša gubio od nemila do nedraga te su shvatili da je HSP, stranka iz koje su potekli, jedini pravaški dom. Jedini hrvatski dom, za one mlade naraštaje koji žele Hrvati ostati i pravaši postati.
  O programu, stručnjacima koji mogu obnašati državne funkcije, a dolaze iz redova HSP-a govorili su kandidati na listi br. 4 koalicije SPREMNI 6. na listi Grgo Jelavić – Mitrović i 9. na listi Sunčana Cokarić.
  Podršku kolegama koji su se vratili u HSP uputio je i dugogodišnji pravaš, pripadnik IX. brigade HOS-a „Rafael Vitez Boban“ Ivica Vladava – Đovani, istaknuti splitski poduzetnik.

  Na konferenciji za medije osvrnuli su se i na podatak iz Središnjice stranke koji govori kako se posljednjih nekoliko mjeseci u HSP vratilo 4560 bivših članova, a učlanilo 2805 novih. Radi se o kompletnim ograncima organizacija iz Zadra i Šibenika među čijim članovima možemo prepoznati istaknutija pravaška imena kao npr. Đani Bunja, Damir Jakeljić, Ivan Sando Biuk, Darko Kovačić. U HSP su se vratili i članovi A – HSP Benkovac, A – HSP Rogoznica, kompletno nekompromitirano članstvo HSPB-a, HSP AS Seget, Knin. Punu potporu inicijativi u ime Hrvatskog pravaškog bratstva daje i prijatelj pokojnog Zvonka Bušića, Željko Koroman.

  U smislu svega spomenutog, kampanju će voditi u cilju ujedinjavanja, a ne razdvajanja, istovremeno se zalažući za lustraciju, stavljajući naglasak na pokretanje proizvodnje, zapošljavanje, te rast poljoprivrede i ribarstva koji su u ovom trenutku u procesu gašenja. Time bi se, kako kažu, spriječio odlazak mladih i obrazovanih u inozemstvo. Hrvatska ima ljude i prirodne resurse koji mogu hraniti ne samo svoje stanovništvo nego i veliki dio Europe, ističu na kraju pravaši.

  HSP već intenzivno radi na projektu “HSP dom svih pravaša” i kako vidimo to iz dana u dan donosi i odlične rezultate što će pokazati ovi izbori.
  Izvor:HRnews,