• HSP Vrgorac gradskoj vlasti: Rješavajte probleme za koje ste plaćeni!


  denis ćulav
  U zadnjih par dana ponovno je aktualna tema i pitanje gospodarske zone na Ravči koja je bila tema na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Najveći problem je sam ulaz sa jugozapadne strane dužine 220 metara koji bi koštao oko 4 milijuna kuna.

  Na računu Grada je 1,45. milijuna predviđenih za zonu. Do sada je utrošeno 10.493,095,90 kuna, a prva rata dolazi na naplatu u veljači 2019.godine. Tri milijuna kuna kredita su kamate. Inače kredit je dignut u visini od 8 milijuna kuna. Za sada imamo 3 kupca parcela, od kojih metar 1m kvadratni košta 3 eura.

  Počeci radova u zoni datiraju iz 2004. godine, znači punih 12 godina je prošlo, a napravilo se tek nekih 20% što je vrlo malo u toliko vremena.

  Tko je odgovoran?! Pa odgovorni su svi koji su u tom razdoblju radili i rade u vezi zone. Nije to jedini problem u gradu, problem je sada i neplaćanje gradskih vijećnika pa bi lako mogla doći kazna od DIP-a zbog neisplate sredstava za stranke.

  Situacija u Gradskom vijeću je takva da prema trenutnoj procjeni, 90% je šansa da će biti još jedni prijevremeni izbori, ako se ne riješe neke od 15. točaka koje je predsjednik gradskog vijeća Pranić predložio a i izglasao sa većinom vijećnika i dao gradonačelniku Rudolfu Grljušiću.

  Uvjet je do 31.3.2016., a ako se te točke amandmana ne usvoje u lipnju ili srpnju ove godine možemo očekivati još jedne prijevremene izbore, treće po redu. Slijedeće godine u svibnju nas očekuju i redovni lokalni izbori. Pozivamo vas na razum i da se nađe rješenje da građani opet ne idu na izbore jer je svima već puna kapa svega toga. Posao i radna mjesta bi treba biti prioritet, a stavlja ih se u drugi plan, dok na birou imamo preko 900 osoba.
  Gospodo prionite poslu za koji ste plaćeni i rješavajte konačno taj vrlo bitan projekt za našu krajinu i grad.

   

  HRVATSKA STRANKA PRAVA

  PODRUŽNICA VRGORAC

  Denis Ćulav, predsjednik