• Petrina i Borković-Mladi Jastreb dali snažnu potporu HSP-u Omiš


  omiš borković

  U Omišu se zahuktala politička kampanja. Dvije prividno najjače opcije u Gradu Nezavisna lista Ivana Kovačića, te HDZ dobili su ozbiljnu konkurenciju u vrlo dobro organiziranom HSP-u.
  Ponovljeni izbori u ovom Gradu su zbog rušenja proračuna od strane HDZ-a i jednog vijećnika minorne stranke HDSSD-a. Potpuno nepotrebno i iz politikanskih razloga najjača oporbena stranka HDZ je organizirala ne izglasavanje proračuna i dodatni trošak gradskoj blagajni te višemjesečno zaustavljanje započetih projekata mišljenja su koja možemo čuti iz vladajuće Nezavisne liste Kovačić dok HDZ drži da je nezadovoljan (ne)radom aktualnog Gradonačelnika te želi promjene na bolje s novim kandidatom g.Mijom Mimicom.
  Nakon što je u srijedu na skupu potpore za gradonačelnika Omiša gostovao uvaženi načelnik općine Primošten g. Stipe Petrina bilo je jasno na čijoj je strani ali u četvrtak, dan poslije g. Stipe Petrina nije mogao odoliti da ne podrži i „svoje“ pravaše pa je na svom službenom facebook profilu napisao slijedeće prigodne riječi:
  „Nadam se da će HSP Omiša osvojiti barem 3 mandata u gradskom vijeću na izborima u nedjelju.  Oni to svojim radom, poštenjem i primjerom svakako zaslužuju na Omišanima je da to prepoznaju i nagrade.“
  Iz ovih riječi je vidljivo da popularni Petrina želi pobjedu Kovačića na izboru za Gradonačelnika Omiša ali isto tako želi jaki HSP u Gradskom vijeću. Naime, svima je poznato da je Petrina „stari“ pravaš koji voli sve one pravaše koji njeguju svoj politički suverenitet i nisu sluge jakih gospodara.petrina omiš
  Nakon potpore Petrine na centralnoj i službenoj stranici HSP-a Omiš potporu je dao i zadnji zapovjednik obrane Grada Heroja Vukovara Brigadir Branko Borković Mladi Jastreb :
  „Poštovani prijatelji iz HSP-a Omiš, znajući iz osobnog iskustva da ste vrlo dobra ekipa te da među Vama ima nositelja obrane Hrvatske u Domovinskom ratu dajem Vam svesrdnu potporu na ovim izvanrednim izborima u Omišu! Pozivam Omišanke i Omišane da ih u nedjelju 8.ožujka ni u kojem slučaju ne spriječi loše vrijeme te da svoje povjerenje daju listi HSP-a! Vaš prijatelj, Branko Borković-Mladi Jastreb s poštovanjem“!!

  borković omiš
  Već od davno na facebook-u potporu je dao prijatelj Omiških pravaša Denis Šešelj, maloljetni dragovoljac HOS-a uz konstataciju „da je HSP tradicija a nezavisne liste su pampers pelene“! Šešelj je istaknuo da samo HSP i Hajduk žive vječno a sve je ostalo od izbora do izbora!
  U konačnici, Omiški pravaši imaju ogromnu podršku i svog županijskog šefa te člana predsjedništva HSP-a pukovnika u miru i 100% ratnog invalida g. Mirka Čondića.

  hsp