• Ruža Tomašić je prestala biti pravašica kada je potpisala sporazum s HDZ-om


  U Splitu je 11. siječnja 2013., u prostorijama Hrvatske stranke prava (HSP), održana zajednička tiskovna konferencija HSP-a i HČSP-a na kojoj je javnosti predstavljen i potpisan sporazum dviju stranaka u vidu suradnje i zajedničkog izlaska na predstojeće lokalne izbore u svibnju ove godine.

  Sporazum su ispred županijskih organizacija HSP-a i HČSP -a potpisali predsjednici Josip Matković i Marko Skejo, a ispred gradskih organizacija Splita, Milijan Sesar i Luka Podrug.

  Samim sporazumom određeni su međusobni odnosi dviju stranaka, uz napomenu kako će  kandidati za Župana i gradonačelnika grada Splita ispred ovih dviju stranaka javnosti biti predstavljeni do konca siječnja.

  U ime HSP-a, predsjednik županijske organizacije i član Predsjedništva Stranke, Josip Matković, odgovarajući na novinarski upit oko možebitne suradnje sa strankom HSP dr. A. Starčević, otklonio je nešto takvo i kao mogućnost, ističući da se o Ruži Tomašić kao pravašici u HSP-u prestalo razmišljati onog trenutka kada je ista potpisala sporazum o trajnoj suradnji s HDZ-om.

  Luka Podrug, politički tajnik HČSP-a i vijećnik u gradskom vijeću grada Splita, govorio je o aktualnom političkom stanju u gradu Splitu i Županiji, uz nezaobilaznu, a nadasve opravdanu kritiku aktualnoj koalicijskoj vlasti na nacionalnoj razini te sukobima istih na relaciji s Katoličkom crkvom i velikocrkvenim dostojanstvenicima uglavnom po pitanju novouvedenog predmeta “zdravstveni odgoj”.

   

  HSP – Glavno tajništvo
  Kristijan Cegur